Leves – Penny dreadful 1. évad
Nos, mint mindannyian tudjuk, a leves úgy készül, hogy sok zöldséget, egy kis hússal beleteszünk egy nagy lábasba, megfűszerezzük egy kicsit, majd várjuk, mi lesz belőle. Legtöbbször egészen ehetőre sikerül (miután 70% -a víz, így nehéz is lenne elrontani), azonban nagy ritkán előfordul, hogy a leves ehetetlen lesz. Rágós a hús, nem főtt meg eléggé a sok zöldség, esetleg szerelmes volt a séf és túlsózta.A Penny dreadful-nál egész jól eltalálták a hozzávalókat; első évadja ígéretesen rotyog a tűzhelyen.
Nézzük a leves hozzávalóit:
- Víz: 19. század vége – 20. század eleje, London (azért nem tudok dönteni, mert már olyan találmányokat is bátran használnak a filmben, ami későbbre tehető, a kosztümök viszont inkább visszafele mutatnak a múltban, nem beszélve a társadalmi szabályokról…) ezen viszont nem éri meg fennakadni, nem történelmi sorozatnak készült.
- Zöldségek: Vámpírok, démonok, vérfarkasok és ki tudja még milyen szörnyek.
- Hús: Frankenstein, Dorian Grey (igen az Oscar Wilde-os). Van Helsing is feltűnik, de köze sincs a már ismert karakterhez.
- Fűszerek: Rengeteg titok, nyomozási és szerelmi szálak, karakter fejlődés.
El lehetet volna szúrni ezt a bizonyos levest, ha például a zöldség nem fő meg, a hús meg túl rágósra sikerül, de nem így történt szerencsére. A hús tökéletesen kiegészíti a zöldséget (bár Van Helsinget még mindig nem értem), a fűszerek íze harmonizál a víz hangulatával, feszültségekkel teli, s fordulatok várják az embert minden részben. Talán kicsit a Walking Dead-hez tudnám hasonlítani (bár az még mindig etalon, a zseniális tökéletesség, hol vagy már október?), a karakterek fejlődése miatt. Az viszont biztos, hogy az ember lánya nem kap háromszor szívrohamot egy epizód alatt, nem úgy, mint a fent említettnél. Ettől függetlenül jó sorozat, kilóg a sok vámpíros, vérfarkasos, romantikus tini szarság közül, amik nem is olyan rég elárasztották a piacot és amikkel egy nem 14 éves ember, nem tud mit kezdeni (True blood, jól hallod, te is elbuktál!). A többinek a nevét sem sikerült megjegyeznem...Azoknak ajánlom, akik bele tudnak egy kicsit olvadni egy másik világba, szeretik a fantasyket, egy kis szexszel és romantikával kiegészítve.LiliumA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.16 21:45:45, oldal 244 ms