HIM
12 év után, a Budapest Parknak sikerült elhoznia a love metal stílus egyetlen képviselőjét, a HIM zenekart, Magyarországra. Július 24-én, csütörtökön, ennyi idő után, végre a hazai rajongók is élőben hallhatják a csapatot.Előzenekarként az Anti Fitness Club fog játszani, akiknek minden bizonnyal hatalmas megtiszteltetés lehet, hogy tinédzserkori kedvenceik előtt léphetnek fel. Reméljük, kellően be tudják majd indítani a népet, az este fő attrakciójára, a HIM-re. A finn banda itthon sem ismeretlen, a Ville Valo vezette zenekar, már az egész világot meghódította.
A frontember mély, karcos hangját ezer közül fel lehet ismerni, dalszövegeik megkülönböztetik őket a legtöbb bandától, fő témájuk a szerelem és a halál, több daluk, olyan akár egy szomorú szerelmes vers. Zenéjük sokszor borongós, de az énekes, ezt mindig a finn származásukkal magyarázza, hisz Finnországban köztudottan sokáig tart a fagyos, sötét tél. Tény és való, hogy a legismertebb finn bandák, nem egynyári popdalokkal hívták fel magukra a figyelmet (gondoljunk csak a Nightwish, The 69 eyes, Apocalyptica vagy a Children of Bodom zenéjére).
Ám a zenekar tagjai közel sem komorak, sőt sajátos humorérzékkel rendelkeznek, amivel sokszor a közönséget is elszórakoztatják, nem ritka és nem is meglepő, ha a színpadon egymást szívatják vagy váratlan dolgokat, még váratlanabbul reagálnak le.A tavaly tavasszal megjelent Tears on Tape című album turnéjával érkezik hozzánk a HIM, de biztosak lehetünk benne, hogy a régebbi lemezekről is fel fognak csendülni, a legnépszerűbb dalok.Hogy miért is érdemes elmenni?Véleményem szerint a HIM az egyik legprofibb, csapatként működő banda, akik ennyi év után levetkőzték magukról a pózer elemeket és immár csak szívből zenélnek a színpadon. Aki látványos, vad, show-ra számít, az csalódni fog, ez nem az a banda, ami furcsa kellékekkel hívja fel magára a figyelmet. Ők a tehetségük segítségével teszik örök élménnyé a koncertjeiket, azt hiszem nem véletlen, hogy hosszú évek óta fent tudtak maradni, meg tudtak újulni és továbbra is rajongók ezrei várják őket lelkesen minden városban, ahol csak járnak. Mondhatnánk, hogy ez a továbbra is karizmatikus frontembernek köszönhető, de úgy gondolom, sokkal inkább azért alakult így, mert a tagok tényleg „érzik” egymást a színpadon és ők így öten, tényleg csapatot alkotva, profin zenélnek.Jegyek még 5999 Ft-os áron kaphatóak (a koncert napján már 6999 Ft-ért vásárolhatjuk meg a belépőt), úgy gondolom mindenképpen érdemes ellátogatni a Parkba és megnézni őket élőben, hisz bátran ki merem jelenteni a HIM tipikusan az a banda, ami élőben sokkal jobban szól, mint felvételen.További info:
http://budapestpark.hu/program/him-fin/
Egy kis kedvcsinálók, így a végére, ha az eddigi érvek nem elegek:Sz. EszterA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2019.01.22 14:20:38, oldal 241 ms