Egy kis hardcore Pesten
kép helye

Fotó: copyright: TTCM ( )
Mindnyájan képzett zenészek vagytok különféle zenei iskolákkal a hátatok mögött, vagy ki mit tanult/tanul?

A csapat összetétele ebből a szempontból is színes, de mindenki tanult zenét valamilyen úton. Többek közt, a teljesség igénye nélkül: Roli a békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Művészetoktatási Zeneiskolában tanult 7 éven keresztül zongorázni, Krisz 6 éves korától 21 éves koráig tanult zongorán komoly zenét és több könnyű zenei stílust is, illetve becsúszott pár év dob tanulás is, Geri a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett basszusgitár tanszakon. Attila pedig a Szent László Zenetagozatos Iskola mellett a Szent László 34.(ma Kroó Görgy Zene-és Képzőművészeti)-n végzett gitár tanszakon, de az autodidakta módszer gyümölcsözőbbnek bizonyult.
Emellett többen magántanárhoz járunk/jártunk. Anna 7 éve jár énektanárhoz, Hekky nemrég kezdte, de mindkét énekes 6 évig tanult gitározni. Szóval Gerin kívül senki nem azt tanulta, ami a jelenlegi posztja haha :)

Hogy született meg a nevetek?

Egyszerűen kipattant.

Nemrég írtátok ki, hogy hivatalosan is sikerült leszerződnötök az „Imminence Records” kiadóval (USA), amiért először is nagyon gratulálunk, másrészt, mesélnétek kicsit erről, hogy hogyan jutottatok el a megkereséstől a szerződésig velük?

Amikor kidobtuk az első singlet (Mute), elkezdtük külföldi kiadóknak tömegével emailezni, több mint 100 emailt küldtünk szét. Legnagyobb meglepetésünkre kettő is visszaírt, abból az Imminence lett, aki szívesen kézbe vette volna. Szerintünk ehhez is hatalmas mázli kellett, viszont örülünk hogy jó irányba halad a projekt.

A TTCM-nek november hatodikán lesz az EP bemutató koncertje. Hogyan készültök rá?

Rengeteget próbálunk, szeretnénk az egész lemez-sztorinak a hangulatát egy audiovizuális köntösben visszaadni, teátrális debütálásra készülünk. Nagy hangerővel, egyedi projektoros vetítésekkel, füsttel, alázattal. Maradandó agykárosodást akarunk a közönségnek.

Melyik dalt tartjátok a lemezről a legütősebbnek és melyiket kevésbé?

Inkább arra válaszolnánk, h melyek a kedvenceink. A "Different Tension", meg a "Basement tapes". A legkevésbé ütősebb az az "Outro"…mert mindenki tudja, hogyha nem nyomja meg a replay gombot, akkor unalmas percek várhatnak rá a tömegben a tömegzenével.
kép helye

Fotó: copyright: TTCM ( )
kép helye

Fotó: copyright: TTCM ( )
Mit kell tudni a hangszerelésről a TTCM-ben?

Többnyire Attila hozza a dalokhoz az alapötleteket, melyeket közös erővel (főleg Hekkky, Geri és Krisz) tisztítunk le értelmezhető szintre, illetve mindenki bedobja a saját kis ötletét, ez a finomhangolása az elkészülő daloknak.

Mennyiben ragaszkodtok a "hagyományos" rock irányzatok bevált technikáihoz, illetve miben van újítás nálatok? Vagyis milyen egyéni, azonnal felismerhető alapra törekedtek?

Komplex kérdés. Tudatosan semennyire nem ragaszkodunk a bejárt úthoz, sőt szeretünk kísérletezni, mind hangszerelésügyileg, mind technikai szempontból, stb. Azt játsszuk, amit szeretünk, amihez kedvünk van, ami megfog minket. Úgy nem írtunk és remélhetőleg sosem fogunk dalt írni, hogy ez vagy az a „technika” bevált ennél és ennél a zenekarnál, csináljuk mi is így. Azért azt is hozzá kell tenni, hogy 100%-ban újat már nem nagyon lehet kitalálni, mert minden akkordot eljátszottak már egymás után a világ valamely pontján.

kép helye

Fotó: copyright: TTCM ( )
Mi inspirál titeket általában?

Rengeteg minden. Többnyire egymást inspiráljuk, ezért is játszunk egy zenekarban, de emellett nyilván befolyásolnak a zenék, amiket hallgatunk, meg a világ körülöttünk. Meg persze az élet maga, és annak minden szépsége, nyűgjei, megpróbáltatása.

Kiket szerettek, milyen zenekarokat hallgattok most, és hallgattatok?

Eléggé mindenevőek vagyunk, de hogy pár zenekart említsünk: Karnivool, Tesseract, Textures, The ongoing concept, Animals és Leaders, ezek mellett rengeteg funkot, swinget, orchestralt hallgatunk, Hekky mostanában például dark popot és mindenféle kísérleti, kertek alatti formációt, valamint ismét rengeteg Cocorosiet és Patrick Watsont pörget a playlistben. A lényeg, hogy legyen valami a dalban, ami megfog, bármilyen beskatulyázást nélkülözve. Roli lelkes techno hallgató, Anna pedig Glitch Mob fan.

Lemezszerződés, EP pipa. Milyen terveket szövögettek még, a jövőre nézve?

Szeretnénk, hogy minél többen ismerjék meg (és értsék meg) ezt az elvont témát amit boncolgatunk, valamint szeretnénk minél többet koncertezni jövőre, elvinni a debüt show-t minél több helyre a lemezmegjelenés (nov 27. - fekete péntek) után. EP megjelenés ide vagy oda, egy percre nem fogunk leállni, 2016-ban atombiztos hogy lesz nagylemez.

Köszönjük a lehetőséget!
Mi pedig köszönjük szépen a válaszokat! Ti pedig, ha kíváncsiak vagytok rájuk, akkor itt találhatjátok meg őket:
FB - https://www.facebook.com/thetumorcalledmarla?fref=ts
Instagram - https://instagram.com/tumorcalledmarla/
Weboldal - http://www.thetumorcalledmar.la/
Varga MajaA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:38:03, oldal 250 ms