Marina And The Diamonds újra Budapesten

Marina and the Diamonds, ezt meghallva legtöbben egy együttesre gondolnánk, pedig a név mögött egyetlen személy rejtőzik. Eredeti nevén Marnia Lambrini Diamandis, Wales- i születésű énekesnő az idei Sziget fellépésén ejtette el, azt az információ morzsát, hogy hamarosan visszalátogat Budapestre. Mindenki legnagyobb örömére ez tényleg a közeljövőt jelenti és nem kell rá éveket várni. December 12-én az Akvárium klubban kerül sor a beígért fellépésre.

A gyönyörű énekes és dalszerzőnőnek idén jelent meg a harmadik albuma, Froot címen. Szerintem hangzásvilágilag kicsit különbözik csak az előzőektől, ennek ellenére egy hajszálnyival jobb, mint az eddigiek, véleményem szerint. Az első két albummal, és egy rajzolt szívvel a szeme alatt Marina minden lányos bulira meghívást nyert egyből és azóta se tudták kiütni a nyeregből. Az új album mindenképpen érettebb, kevésbé poppos, elektronikus hangzásvilágú, mint az előzőek.

Stílusát, ha jellemeznem kéne, azt mondanám nőies és komoly. Minden dalszövegnek van mondanivalója, ami könnyen érthető és megjegyezhető, a dallamok pedig fülbemászók, amiket akár önkéntelenül is dúdolni kezd az ember. Műfajt tekintve indie pop és new wave van a terítéken. Az énekesnő különleges hangjára pedig szerintem bárki felkapja a fejét, mert sokban különbözik a mai fiatal, néha már-már nyávogó énekesnőéktől. Sokkal kiforrottabb és változatos hangi adottságokkal van megáldva a hölgy, ami megkülönbözteti a hozzá hasonló korú, népszerű kolleganőitől.

Legközismertebb számai talán a Primadonna és a How to be a Heartbreaker, utóbbiból bárki megtanulhatja, hogyan kell szíveket apró darabokra törni és valószínűleg nincs olyan lányos ottalvós buli, ahol ezek nem hangzanának el.
Ezek mellett viszont rengeteg különböző hangzásvilágú és fantasztikus szöveggel rendelkező szám található Marina dalai közt, szerintem mindenki megtalálhatja közöttük a kedvére valót.

Én nagyon várom a koncertet, kíváncsi vagyok, hogy az extravagáns énekesnő, az Akvárium klubban hogyan állja meg a helyét..

Ha nem találkoztál vele a Szigeten miért érdemes megnézned, legalább egyszer?
Mert a különleges megjelenése és a nem mindennapi zenéje vagy megfog, vagy pedig egy életre elkerget.
Nagyobb esélyt látok arra, hogy a függőjévé válsz te is. Abban pedig szinte biztosak vagyunk, hogy egy nagyon különleges műsort láthatunk majd ismét.

Helyszín: Akvárium klub
Időpont: 2015. december 12.
Vendég: Mary Popkids

Jegyár:

Early bird: 5990 Ft
Elővételes: 6990 Ft
Elővételes 2.: 7990 Ft
Elővételes 3. + helyszíni: 8990 Ft
VIP jegy a karzatra: 11990 Ft
Komjáthy LiliA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:38:52, oldal 256 ms