Hogy az a retteget péntek 13., ne legyen olyan rettegett
kép helye

Fotó: N.Attila ( )

Péntek 13. sokak szerint szerencsétlenséget hozó nap, a ParaNoir pubban viszont másképp gondolják ezt. Ezen a napon ugyanis akciókkal, játékokkal várnak titeket, a szerencsések nyerhetnek is, ráadásul az Óbudai Egyetem Neumann karának hallgatói , a diákigazolványuk felmutatásával még olcsóbban juthatnak az italokhoz ettől a naptól kezdve.

Azt tartják nem csak a 13-as szám, hanem a péntek is bajt hoz az ember fejére. Hát, ha még a kettő együtt jár…

Az ókori Rómában a 13-as számot a halál és a rombolás előjelének tartották, a Biblia szerint pénteken feszítették meg Jézust, ráadásul Júdás 13.-ként ült az asztalhoz az utolsó vacsoránál, a kivégzéseket pénteken tartották a középkorban, így lehetséges, hogy a Templomosokat péntek 13-án végezték ki. Tehát van bőven oka annak, hogy ezt a napot a népi hiedelem szerencsétlen napként könyvelte el, hisz nem csak a péntek, de a 13-as szám sem hordoz túl sok jót magában a babonások szerint.

Vidéken azt tartják, hogy az ezen a napon született állatok problémásak lesznek, a tehenek felöklelik a gazdájukat, a lovak pedig megrúgják.

Érdekesség, hogy a legtöbb felhőkarcolónál nincs 13. emelet, sok kórházban nincs 13-as szoba, néhány légitársaság repülőjén pedig nincs 13-as sor. Magyarországon viszont a legtöbb lottószelvényt ezen a napon töltik ki.

Aki nem fél annyira ettől a naptól, hogy az orrát se akarja kidugni a lakásból, annak Budapest legmenőbb horror kocsmáját ajánljuk, ahol játszhattok velünk is péntek 13-án, amikor állítólag csak bal lábbal szabad átlépni a küszöböt.

Ha az Óbudai Egyetem Neumann karára jártok, akkor extra kedvezményben részesülhettek ettől a naptól kezdve. A diákigazolványotok felmutatásával az alábbi italokat kapjátok kedvezményes áron:

Kalinka: 300 Ft,
Tequila: 440 Ft ,
Ballantines: 390 Ft,
Jäger: 380 Ft.

(Az egyetemi hallgatók számára az akció visszavonásig érvényes minden nap.)

Nem mellékesen a Finlandia+Burn mindenki számára, 680 Ft-ba kerül.


ParaNoir Pub
Cím: 1074 Budapest, Hársfa utca 41.
Nyitva: Minden nap 14-től 24-ig!

Sz. EszterA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:45:10, oldal 265 ms