Befejeződött Az Éhezők Viadala sorozat

A filmből én rengeteg elemet hiányoltam, amik a könyvben megtalálhatóak. Nem mondom, hogy tökéletesen ugyanannak kell lennie, de nekem ez a film most kevés volt. Nem szeretem Katniss és Peeta szenvedését egymással szemben, de mégis kevésnek éreztem azt, amennyi ebből a filmben megjelent.

Az animációk már ahogy megszokhattuk tökéletesek voltak, de kevés. Kevés volt az akció jelenet, sokkal több a vontatott semmittevéssel operált kép. Hiányoltam a korábbi filmekből már megszokott izgalmat és feszültséget, ami annyi libabőrt okozott mindenkinek. Állítólag a Kapitólium a háborúba is bevonta a játékmestereket, kis osztagunk mégis egész zökkenőmentesen haladt az úton, 2-3 nagyobb akcióval megúszták az egészet. És ennyivel az összes nagyobb akció jelenet le is volt tudva.

Nagyon sokszor jelent meg az a kamera állás, hogy a képnek csak egy rész éles, a többi pedig homályos. Nekem nem tetszett ez a fajta megoldás sőt, a sokadik ilyen jelenetnél már nagyon idegesített. Illetve túl hosszúnak éreztem az egész alkotást, a rengeteg üres jelenetet, és a vontatást.
kép helye

Fotó: ( )

Nem éreztem azt, hogy a 3D-t megfelelően kihasználták a készítők. Sok olyan jelenet volt, ahol nyugodtan ráijeszthettek volna a közönségre. Például Katniss nyilai közül pár repülhetett volna a szemem közé is, hogy jobban élvezzem a filmet.

A színészektől sem voltam különösen elragadtatva. Jennifer Lawrence-nek, mint Katniss, nem mindig hittem el azt, amit csinál vagy mond. Ezzel ellentétben viszont a mellékszereplők, Cressida (Natalie Dormer) vagy Johanna (Jena Malone) is hihetetlen jól hozták a formájukat.
kép helye

Fotó: ( )

Hogy dicsérjem is kicsit a filmet, a jelenet, mikor a csatornában harcolnak a mutánsokkal, tökéletesen lett megcsinálva. Mikor tudod, hogy mindjárt jönnek a szörnyek és azt hinnéd, hogy nem fogsz megijedni, aztán szemben találod magad egy fehér szörnyűséggel, s a nagy rémület közepette nem tudod hova bújj, na, akkor tudod, hogy ez egy jól sikerült jelenet volt. Sikerült meglepetést okozni a rendezőnek, és a grafikusoknak is.

A film nagyon hosszúnak tűnt, de a legvége szerintem nagyon szépen lett megcsinálva. Tökéletesen látszott az, hogy Katniss nem lett egy boldog felnőtt nő, hiába van meg neki Peeta és két gyerekük. A viadalok és a háború emléke örök rémálmokat okoz neki.

Viszont az egész filmet talán helyrehozó jelenet az Effie és Haymitch között elcsattant csók volt. Ez a sokak által, szerintem, már várt jelenet meggyőzött arról, hogy a filmet nem volt felesleges megnéznem.
kép helye

Fotó: ( )

Összességében nem ez a legrosszabb film, amit valaha láttam, de nem is a legjobb. Az Éhezők Viadala sorozatnak egy sokkal jobb lezárás járt volna. Aki meg akarja nézni, az nézze nyugodtan, csak ne csalódjon senki túl nagyot. Viszont, aki hétvégi programként moziba akar menni, annak nem biztos, hogy a "Kiválasztott" lesz a legjobb választás.
Komjáthy LiliA cikk értékelése 2,0 - 4 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2019.01.22 14:14:29, oldal 241 ms