PHOTOEXPO 2015. - Beszámoló
A PHOTOEXPO egy kiállítás, melyet azért rendeznek, hogy a fotográfiában aktívan jelenlévő gyártók bemutathassák a megoldásaikat, újdonságaikat. Ez az ő szemszögük. De miért van értelme kimenni egy amatőr fotósnak?
Mikor megérkezel célszerű letenni a kabátodat illetve a fölösleges cuccaidat. Egy fényképezőgép azért jó, ha van nálad, hiszen te, mint amatőr fotós azért jössz ki, mert tanulhatsz, tesztelhetsz és kérdezhetsz. Amikor megérkezel karszalag stb., majd pedig belépsz a Millenárison a hatalmas csarnokba. Valaha a Csodák Palotája és a Jövő Háza kapott itt helyet, azonban mára ők elköltöztek, így szabadon bérelhető a helyszín bármilyen eseményre. Beléptem és elámultam.
kép helye

Fotó: photoexpo ( )
Amatőr fotósként nagyon szeretek bármilyen olyan eszközt megfogni megtapogatni, kipróbálni amivel még nem találkoztam, vagy nem használtam. Kisgyerekké változtam és a 20 éves egyetemistából egy 5 éves gyerek lett belőlem.

Először csak körbejártam. Majd még egyszer. Felfedeztem, hogy kik is jöttek el és kik tartanak bemutatót, mit lehet kipróbálni.
Először félve mentem oda az egyes standokhoz, kisgyerekként a nagyok farkasok között. Aztán egy kedves lány jött oda: - Szia, Segíthetek?!
Minden más lett. Feloldódtam és mertem kérdezni. Olyan eszközök kerültek a kezembe melyről tudom, hogy még jó pár évig nem fognak a kezembe kerülni. Mert túl drága. Mert nincs rá szükségem. De mégis élmény kipróbálni.
kép helye

Fotó: Oszlánszky Photography ( )
Az emeleten azonban még kedvesebb emberekbe botlottam. Az Artwork photonál álmaim közül teljesítettek egyet, amikor a majd kétmilliós gépet a kezembe nyomta: „tessék próbáld ki”. Beszélgettem a sráccal és csak ott fogtam a gépet a kezemben, és csak álmodoztam és beszélgettünk. Nem a gépről, egészen másról. Ott álltam amatőrként, és mégis emberszámba vett, válaszolt a kérdéseimre és segített. A tanulással kapcsolatban, a javaslataival. Hogyan, merre tovább.
Továbbmentem. De csak 5 métert, hiszen itt volt a következő stand máris. Sigma. Próbálgattam objektíveket. Számorma különösen hasznos volt, hiszen kipróbálhattam vásárlás előtt, hosszabb távon is nem csak 5 percig. Fél órán át válogattam az objektívek között, hasonlítgattam, és megjegyeztem őket.
kép helye

Fotó: Oszlánszky Photography ( )
Forbes címlapra kerültem, a Fujifilm ezt is megvalósította, Nánási Pál segítségével. Elkészült életem legjobb polaroid képe. Miközben a fejem felett akrobaták ugráltak, nyomtatók zúgtak körülöttem, hiszen bárki nyomtattathatott képet a Canonnál, amennyiben a Photoexpo-n készítette el. Bármit ki lehetett próbálni, gyönyörű csajokon a vakukat, objektíveket és fényképezőgépeket. Sorsolásokon vehettél részt és emellett nagyon sok előadás is volt. Természetesen nem a How to take a photo címmel, hanem profibbaknak szóló előadások voltak. Riportereknek, és esküvőfotósoknak, és minden érdeklődőnek.
kép helye

Fotó: Oszlánszky Photography ( )
A kérdésre visszatérve: azért éri meg az amatőr fotósoknak kimenni, mert kipróbálhatsz nagyon sok mindent olyat, amit egy boltban nem biztos, hogy megengednek. Előadásokon okítanak, tippeket, trükköket mutatnak azért, hogy neked jobb legyen. Segítenek a jövődben, segítenek fejleszteni, választani bármilyen eszközt. Fejlesztik a tudásodat.
A hab a tortán, hogy fotózhatsz, egy jó társasággal vagy körülvéve, és egész nap azt csinálhatod, amit szeretsz. A modellekről meg ne is beszéljünk már.
kép helye

Fotó: Kállai Miklós ( )
kép helye

Fotó: Anorth Fotó ( )
kép helye

Fotó: Oszlánszky Photography ( )
kép helye

Fotó: Takács Imre ( )
Oszlánszky Photography12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:38:56, oldal 256 ms