Ha nem érdekelnek az elvárások

Néha megvilágosodik az ember és rájön, hogy míg más emészti magát, gondolkodik ezerrel, komplikál, elméleteket gyárt, törekszik a lottó ötösre, a szerelemre, hogy tökéletes legyen ő és minden körülötte, addig más olyan egyszerű, mint egy amőba.
kép helye

Fotó: We heart it ( )

Az amőbák táborát gyarapítom. Nem érdekel a tökéletesség. Nem érdekel egy kapcsolatban, hogy minden gyönyörű, romantikus és látszólagos legyen, nem érdekel a hűség, nem érdekel a gyerek kérdés, nem érdekel, hogy mennyi pénz van a számlán, nem érdekel a gyűrű, nem érdekel a papír, nem érdekel más csak az ember.

Az ember, aki lehet hedonista és felelőtlen, aki két pofára zabálja az életet, aki nélkülem is boldog tud lenni. Nem érdekel, hogy fekete, fehér, hogy biszexuális, favágószexuális, kopasz vagy vega, hogy focirajongó, hogy sárkányokat kerget-e, csak az, hogy boldog-e, hogy tud-e nevetni szívből és meg tud-e engem is nevettetni. Csak az érdekel, hogy jó érzés-e amikor hajnalban a pólóm alá kúszik a keze és a meleg tenyerével órákig simogatja a hátam részegen, hogy betakar- e önkéntelenül is, miközben igazából mindketten majd meggyulladunk a takarók alatt, de félálomban mégis tudja, hogy november van és hajlamos vagyok a megfázásra.
kép helye

Fotó: We heart it ( )

Nem érdekel, hogy előtte két órával még mást csókolt-e és másnak bókolt, mert tudom, hogy hozzám jött haza, én vagyok az amőbák istennője a szemében.

Nem érdekel, hogy sosem kéri meg a kezem, hogy nekem kell hazavinnem, mikor olyan részeg, hogy a lábán alig áll meg és háromszor megy neki a kocsmából kifelé vezető úton az ajtónak. Az érdekel, hogy előtte még tele szájjal, őszintén nevetett, vedelt és lenyűgözött, miközben a pulton táncolt egy ezer éves számra, hamisan énekelt én meg azt éreztem, hogy sehol máshol nem lennék szívesebben abban a pillanatban.

Nem érdekel, ha otthon nem figyel rám, mert egy papírra firkál vagy focimeccset néz, mert közben némán bámulhatom minden tökéletlen porcikáját. Mert néha borostás és büdös, leeszi magát és a vajszínű kanapét, szakadt mackónadrág van rajta és felemás zokni, de akkor is ő az, aki mellett ülni akarok. Még akkor is, ha a sörtől hangosan böfög és az orrán át felnyúl az agyáig bányászati célzattal.

Nem érdekel, ha nem javítja meg a kilincset és nem fúrja fel a polcot, mert nem egy szerelővel akarok együtt élni, hanem egy tökéletes szeretővel. Nem érdekel, ha széthagyja a koszos zokniját és nem mosogat el egy bögrét sem, mert a tippmix elsőbbséget élvez, hisz ha nyerünk tényleg fontosabb!

Nem érdekelnek az elvárások, amiket velünk szemben támasztanak, miszerint gyereket kell szülnöm ennek az embernek, mert ez az élet rendje. Nem érdekel az emberek szava, miszerint, így, egy ilyen férfival nem lehet élni, jövőt tervezni. Nem érdekel.

Nem érdekel, ha egy szó nélkül magamra hagy és lelép Brazíliába, csak mert miért ne.
Nem érdekel más csak az, hogy napsütötte bőrrel jöjjön haza és tudja, hogy nem vetem a szemére, mert én nem ilyen vagyok. Az érdekel, hogy kacagva táncoljunk a konyhában, miközben leég az ebéd.
kép helye

Fotó: We heart it ( )

Nem érdekel az önzőség, mert én is önző vagyok.

Az ember érdekel, akit nem kutyaként akarok tartani a lakásban, akit időben kell megetetni és sétálni vinni, miközben pórázt és szájkosarat lobogtatok a kezemben mellette haladva, amit akármikor rácsatolhatok, ha nem tetszik, ahogy viselkedik és megszidhatom, ha más kutya fenekét szagolgatja, vagy a fa mellé pisil és nem rá. Egy emberrel akarok sétálni, aki akár a teljesen ellenkező irányba is elindulhat, mert tudom, hogy ha nekem van rendelve, pár sarokkal arrébb úgyis belé botlok, vagy majd hazatalál. Nem kell nyakörv a nevemmel, mert sosem lesz az enyém és nem is akarom, hogy az legyen. Azt akarom, hogy magáé legyen és én is magamé. Azt akarom, hogy legyünk önzők és éljünk, ne egy látszólagos rózsaszín felhőben ugráljunk, ami szétfoszlik, ha belépünk a lakásunk ajtaján.
Sz. EszterA cikk értékelése 4,3 - 10 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2019.01.22 14:14:24, oldal 321 ms