Ők ketten
kép helye

Fotó: tumblr.com ( )
2 évvel ezelőtt kezdődött. Már akkor is jóban voltam vele. Nagyon jóban. Elképesztően jó személyisége volt. Egy igazi barát volt.
Mielőtt elment este engem egy váratlan esemény ért. Akkor volt rá a legnagyobb szükségem. De elment, mert egy életre szóló barátság vette kezdetét. Másnap elment. 3 napig nem hallottam róla. Írtam neki. Majd írt. Megnyugodtam.
Mikor visszajött felhívtam. Miután leszállt azon nyomban. Nem felejtette el, hogy írjon. Pár nappal később találkoztunk. Elkezdte mesélni. Mesélt, mesélt, mesélt, mesélt, és mesélt. Azt hiszem engem nem az ragadott meg igazán ahol volt. Hanem az, ahogyan mesélt. Egy emberről.

A nagymamájának egyik barátnője ő. Vagyis volt barátnője, ugyanis, nagyon régen elment Kanadába. Menekült. Ő, hozzá ment ki. A hölgyről beszélt állandóan. Hogy mennyi minden hülyeségeket csináltak. Hogy mennyire sokat nevettek. Egy barátot talált. Egy igazi barátot. Azóta sokat emaileznek és skypeolnak. Kettő éve folyamatosan. Egy hónapnyi folyamatos együttlét után örök barátságot kötöttek. Egy örök, a világot átívelő, szoros barátságot. Én csak egy átlagos srác vagyok, a lány egy ideje a barátnőm. De! Soha nem láttam olyat, mint ami köztük van. Majd 50 év korkülönbség. Több ezer kilométer. Egy óceán. Megannyi óra. Barátság.
Ott ülsz a kanapén, hallgatod őket, és nem akarsz beleszólni, megmozdulni, nem akarod, hogy egyáltalán csak létezzél. Csak hallgatni akarod őket. Az önfeledt nevetgélést, hülyülést, beszélgetést. Egy baráti kapcsolatot. Egy olyan barátságot hallgatni, amire nem számítottál. Belecsöppentél, de nem akarnád a világért sem megszakítani. Örömmel hallgatod, élvezed, de nem akarsz részt venni benne, mégis benne vagy.
Hogyan? Miért?
Mert nincsenek gátlások, nincsenek előítéletek, és nincs diszkrimináció. Mert nem azzal foglalkoznak, hogy ki hány éves. Mert van egy tisztelet, és mellett egy barátság. Mert mindketten képesek a külső, korlátozó tényezőket levedleni. Mert egyszerűen barátok. Igaz barátok. Egy óceánon, egy földrészen, pár kilométeren, órán keresztül is. Akármi is lesz.
Oszlánszky PhotographyA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:39:11, oldal 249 ms