AWS
Sok koncerten jártam már életemben, sok előzenekar bénázásán mosolyogtam már, miközben türelmesen vártam, hogy menjenek le szépen a színpadról és jöhessenek azok, akikért igazán jöttem, de csütörtök este valahogy minden felborult a hajón.
Fogjuk az időjárásra, hogy a meghirdetett 19:15-ös kezdés helyett, a Different Wars ténylegesen csak 20-kor csapott a húrok közé, annak ellenére is, hogy időre fent voltak a színpadon, így háromnegyed órán át hallgathattuk a dobcsapkodást, az esőkoppanással keverve, de a túléltük. Mi igen, a zenekar kevésbé, ugyanis pár órája jött a hír, hogy Török Péter elhagyta a zenekart, így a kis csapat egyenlőre 3 fővel folytatja tovább, míg meg nem érkezik az utánpótlás. Nem szeretnék gonosz lenni, hisz látszik a fiúkon, hogy szívből zenélnek, de úgy néztek ki, mint akik épp most estek ki a garázsból és fogalmuk sincs arról mit kell egy színpadon csinálni. A barátaik lelkesek voltak, ők is és persze mi is… mikor végre levonultak.
Aztán következett a New Friend Request, akik már jóval összeszedettebben játszottak, tipikus arcleordítós, pörgős bulit létrehozva, bemelegítve ténylegesen is a közönséget és nem tökölve tovább, hisz így is jóval később kerültek színpadra a kelleténél, köszönhetően a garázsbandának. Becsülettel végigtolták a koncertjüket, garantálva, hogy senki ne unatkozzon. Azt hiszem bőven elég lett volna, ha aznap este csak ők vendégeskednek az AWS előtt, akik a fő programot jelentették volna elvileg, akikre ténylegesen kíváncsiak is voltunk, hisz, mint már egyszer írtuk, ők kapták meg a jogot, hogy a Papa Roach előtt zenélhessenek, ami nem kis dolog.Az AWS tényleg egy modern metal zenekar, akik felfrissítik a magyar zenei életet. Pörögnek, hörögnek, ordítanak, ahogy azt kell ebben a műfajban kérem, de van mondanivalójuk és kifejezetten jók abban, hogy megfogják a közönségüket. A srácok tenyeréből zabáltak az előttük állók, sikerült megremegtetniük az egész hajót, sőt azt a fránya esőt is elállították. Akkor miért is fáztunk rá erre a koncertre? Nagyon egyszerű, valószínűsíthetően az elő-előzenekar bénázása miatt, egyszerűen az AWS-re nem jutott elég idő. Iszonyatosan rövid volt a koncertjük, ami kissé felháborító, annak tükrében, hogy a helyszínen 1500Ft-ért többen is váltottak jegyet és biztos, hogy nem a 45 percen át tartó csapkodjuk a dobot, mert az vicces játék avagy a jééé egy mikrofon, mihez is kezdjünk vele… című történetre voltak kíváncsiak. 45 percet vettek el az AWS idejéből, ezáltal ők töltötték a legkevesebb időt a színpadon. Pont azok, akikért jöttünk és akik tényleg nagyszerűen játszottak.

Papa Roach-on újra találkozunk, lehet aznap az AWS lesz a főzenekar és az amerikai sztárbanda pedig hoppon marad.
Sz. Eszter12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:36:04, oldal 248 ms