A graffitit lehet értékelni?
kép helye
02
Fotó: az interjú alany ( )
Hogyan lett a rajzolás a hobbid?
Nem tudom mióta rajzolok, szerintem már óvodában is szerettem ezt az elfoglaltságot. De, hogy hogyan alakult ki, azt nem tudom neked megmondani, úgy emlékszek mintha mindig is imádtam volna ezt csinálni.

Definálás szempontjából meg tudod-e fogalmazni, hogy mit jelent számodra a művészet?
A jelentését megfogalmazni nem igazán tudnám, úgy vallom, hogy a művészet mindenkinek mást jelent, és az emberek a művészeteken keresztül tudják megmutatni saját élményeiket, gondolataikat és érzéseiket, legyen az akár fotózás, zene, festészet, satöbbi. Én nem tartom magam túl nagy művésznek, nem foglalkoztam ezzel eleget, csak hobbi szinten űzöm és űztem mindig is.

kép helye
03
Fotó: az interjú alany ( )
Szereted, értékeled a graffitit? Fontos szerinted, hogy valami aktuális kritikát közvetítsen?
Ezt így kijelenteni, hogy szeretem, nem tudnám. Vannak ebben az ágban is kiemelkedő munkák, amit lehet művészetnek is hívni, de a nagyrészük csak rombolja egy város képét, és ez akkor is igaz, ha a munka jó, de nem oda illik, ahol van. Én is kipróbáltam, kalandnak nem volt rossz, de nekem nem jött be.

Most ugye Angliában élsz, sok ilyen alkotást látsz ott?
Igen, itt élek Angliában, de nem mondhatnám, hogy sokat látok. Részben ez azért van, mert őszinte leszek, nem figyeltem. Ráadásul, itt a felújítási folyamatok is sokkal gyorsabbak, szóval egy-egy ilyen munkát nem lehet tíz évig csodálni, mint otthon…

Milyen az élet egy fiatalnak Angliában? Ajánlanád másoknak?
Elég nehéz elkezdeni, de akiben van kitartás és nem túl esetlen, az el tud helyezkedni itt Londonban. Ajánlani csak azoknak tudnám, akikben van elég erő és nem feladási képesség, mert anélkül csak egy drága kirándulás lesz.

kép helye
07
Fotó: az interjú alany ( )
Mik/kik inspiráltak, inspirálnak leginkább?
Engem konkrét személyek az alkotásban nem igazán tudtak inspirálni, inkább csak egy-egy munka. Ami alapjáratban véve motivál a rajzolásra, azok a számítógépes játékok, rajzfilmek, filmek, de ha olyan a kedvem gyakorlatilag bármi tud inspirálni, viszont ha nem megy, nem szoktam erőltetni.

Szereted ugye az animéket, úgy érzed ez hatással volt a stílusodra?
Igen, szeretem őket, és talán a legnagyobb hatással volt a rajzstílusomra, mert egész kiskorom óta nézem őket, meg sokat is másoltam. Bár ezt még mostanság is szoktam.

Milyen eszközökkel szeretsz leginkább dolgozni? Értékeled a számítógépes rajzolást?
Főként tollal szoktam, néha ceruzával meg ahogy lehetősség adódik, szeretek kipróbálni új eszközöket. Szerintem a számítógépes rajzolás egy nagyszerű dolog, nem is tudom miért ne lehetne értékelni. Ugyanúgy kell hozzá kreativitás, ha kézügyesség nem is annyi, mert a gép sok munkát elvégez helyettünk.

kép helye
06
Fotó: az interjú alany ( )
El tudod képzelni, hogy később ehhez kapcsolódva választasz foglalkozást?
Persze, mindig is szerettem volna kipróbálni a tetoválást, de ugye ez nem egy olyan szakma, amit lehet csinálni is meg nem is. Sajnos a jelenlegi rajztudásom nem elég ahhoz, hogy elkezdjem, és mióta külföldön élek, nem is nagyon van időm, hogy fejlesszem a rajztudásom, de ki tudja, hogy mit hoz a jövő... .


kép helye
05
Fotó: az interjú alany ( )
kép helye
04
Fotó: az interjú alany ( )
kép helye
08
Fotó: az interjú alany ( )
Köszönöm a válaszaidat.Butterflywin12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.11.19 17:27:08, oldal 577 ms