Emese, itt a buszod!
kép helye
Idén újabb szín jön!
Fotó: forrás: FishingonOrfű fb oldal ( )
Már senkit sem lep meg, hogy minden évben, már az elővételben elkel az összes jegy a "Fishing on Orfűre". Az emberek még a teljes programot sem tudják, amikor megvesszik rá a jegyet, a bérletet: előreadott bizalom. Mi ezt adjuk Lovasiéknak, és azt hiszem, eddig sosem volt panasz arra, amit tőlük kaptunk.

De mik várnak idén a fesztiválon?
Víziszínpad!
Idén víziszínpaddal kedveskedik vendégeinek a már teltházas Fishing on Orfű. A tó felszínén, a part közelségében rögzített szinpadon délutánonként ad majd akusztikus minikoncertet az adott nap egy-egy fellépője, amit akár matracokról, a vizből, a színpadot teljesen körbeúszva is hallgathatnak majd az érdeklődők. „Az ötlet adta magát, hiszen a tó gyönyörű, a látogatóink is imádják és mobilstégünk is van. Valószínűleg rendkívüli élmény lesz a tófelszínen lebegve hallgatni a kedvenceid akusztikus dalait” – mondta el Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke. A Víziszinpad részletes programját június elején jelentik be.

"Mire találtam egy álmot, már a kirakatban állt. Mire divatba jöttem volna, nekem már derogált. Semmire sem vagyok jó, semmire sem vagyok képes, néha egy kicsi szex, de attól mindenki mérges."
/Mire megtanultam - Lovasi András/

S ebben a pár sorban, meg is látjuk Lovasit, és nem is. Pont ez a jó benne. Ott is van, és nincs is, közben pedig igazából végig a szemünk előtt van, sosem bújik el. Mint egy kaméleon: egy idő után beleolvad a környezetébe, rájön, hogy mennyire élvezi ezt a szerepet, s utána már csak játszadozik a megjelenés és az elbújás együttes erejével velünk, magával, a zenével.

"Gondoltam beborult, biztos azért, de ma már tudom, hogy akkor már nem repültél, annyira hülye vagy, miért nem szóltál. Csak a csönd és a zaj, na azok idegesítenek. Minden jó, csak a baj, ne járna annyit ide.
/Csend meg zaj - Lovasi András/

Na, ezen a fesztiválon minden lesz, dehogy baj, az egészen biztosan nem!

Off-programok – indul a jelentkezés
Az off-programok jelentkezését is hamarosan elindítják a szervezők. A legendás fröccs- és sörtúrákra általában órák alatt elkel az összes jegy, ezért érdemes gyorsan kattintani jövő hétfőn 12:00 után, ugyanis ekkor indul az online jelentkezés az összes szabadidőprogramra. Idén túrát vezet Háy János és Beck Zoltán, Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs, Kispál András, Dióssy Ákos, valamint a Maszkura és a Tücsökraj zenekar is. A szabadidőprogramra vágyók még számos túrából, sportrendezvényből és egyéb kultúrális eseményből választhatnak. Minden részlet megtalálható a www.fishingonorfu.hu oldalon.

PTE-nagyszínpad
A Fishing on Orfű és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésének értelmében a fesztivál 2. számú nagyszínpada a PTE nevét viseli majd. A fesztivál új helyszíneként debütál a PTE party-tér, ahol az egyetem egész nap nyereményjátékokkal, kulturális programokkal, ingyenes egészségügyi szűrésekkel, valamint saját fúvószenekarával, a PTE Brass Band-del és a PTE Táncegyüttessel várja majd a fesztivál látogatóit

"Aki figyel, az él. Aki él, az széjjel szedi magát még ma éjjel. Vedd fel a szép ruhát, ma éjjel nem alszunk!"
/Vedd fel a szép ruhád - Lovasi András/

Program
Jó hír a családdal érkezőknek, hogy a Borfalu színpad délutáni programsávját kifejezetten gyermekkoncertek töltik majd ki: Palya Bea, Rutkai Bori és a Kaláka zenekar is a legfiatalabb generációnak kedveskedik különleges délutáni programjával – az esti „rendes” koncertje előtt.

A Kispál és a Borzon és a nagyszínpados produkciókon (HS7, Punnany Massif, 30Y, Quimby, Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Hiperkarma) kívül fellép az idén visszatérő Amorf Ördögök, valamint búcsúkoncertet ad az Isten Háta Mögött, a HS7, és a Subscribe is.
A részletes programot böngészve megtalálhatják számításukat a legfiatalabbak (Mary Popkids, Halott Pénz, Wellhello), az idősebbek (PUF, Ferenczy György és a Rackajam), de itt lesznek a tavalyi év legnagyobb előrelépői (Ivan and the Parazol, The Middlemist Red, Blahalousiana), a legjobb hip-hop produkciók (Akkezdet Phiai, Hősök, Ganxsta Zolee és a Kartel), páran a remek metálszíntérről (Uzipov, Blind Myself, Apey and the Pea), valamint a legszórakoztatóbb produkciók (Soerii és Poolek, Bëlga, Kelemen Kabátban) is. A tavaly debütáló, hajó-installációként megépített Borfalu színpad programja idén még változatosabb lesz: a kora délutáni órákban Rutkai Bori, Palya Bea és a Kaláka zenekar is tart itt kifejezetten gyermekeknek szóló műsort – az esti koncertjeik előtt. A Borfalu lesz az akusztikusabb produkciók fellegvára, ahol az egyszálgitáros fellépőktől a folkon át a world music-ig bármibe belebotolhat az idelátogató. Ezen a helyszínen dumálnak majd a Slam Poetry-sek, valamint a tavaly óriási sikernek örvendő Nótakaraoke is itt várja majd az érdeklődőket.

A Fishing továbbra is büszkén mutat be közönségének olyan fontos és aktuális produkciókat, amelyek általánosságban nem jutnak elegendő koncertlehetőséghez országszerte (Jazzékiel, Frenk, Képzelt Város, Pegazusok nem léteznek, Gyík zenekar, stb). Ehhez a felfogáshoz szorosan kapcsolódik a fesztivál márciusban beinduló új projektje, a Nagyszoba is. A Nagyszoba egy olyan tér, ahol a zenekarok ugyanazon - többnyire nem hétköznapi - tárgyak segítségével szólaltatják meg dalaikat. Az audiovizuális projekt március közepétől videósorozatként kerül bemutatásra, de helyszínként is jelen lesz a 2015-ös Fishingen, ahol bárki kipróbálhatja majd magát, “szobazenészként”.

A részletes zenei program itt található: http://fishingonorfu.hu/, jegyek kaphatók a Ticketportal országos hálózatában vagy a www.ticketportal.hu oldalon.Van már Fishinges emléked? Nincs? Akkor ugye most ott leszel?forrás: Fishing on Orfű, sajtóanyag, 2015.05.08.
Varga Maja12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:40:16, oldal 270 ms