SZIGET: egy működő távkapcsolat
Nem tudom, mit kezdenék azzal, ha augusztusban nem lenne SZIGET. S ezt nem azért írom, mert úristen, hanem azért, mert azaz egy hét olyan, mint egy kényelmes, kalandos, mégis nyugodt út önmagunkkal úgy, hogy közben békésen és mosolyogva együtt élsz másokkal. Lehet akárki, lehet akármilyen: ott és akkor szeretve van minden, a negatívumokat még a héven, leszállás előtt jó messzire eldobod. Pont elég ahhoz ez a pár nap, hogy visszaadja az elveszett hitet az emberekbe, a világba, saját magunkba, mert lássuk be, néha ezek miatt igenis el szoktunk csüggedni.

Na de, SZIGET 2015!
Idén már 23.alkalommal nyitja meg kapuit Csodaország, de minden évben képesek meglepetéseket okozni a szervezők, és ez most sem lesz másképp. Ott helyben egyáltalán nem tűnnek fel a régi helyszínek eltűnése, névcserélése, mert új színpadok, programok kapnak helyet és lehetőséget, hogy a publikum elé lépjenek. Mindig minden mozgásban van. 2013-ban EFOTT-on például napközben igazából nem tudtál mit kezdeni magaddal, lézengtél, ültél és sört ittál, miközben selfieztél és cigarettáztál felváltva, de itt a Hajógyáron lévő fesztiválon ilyen nincs: sosincs unatkozás sőt, mindent megnézni és kiélvezni még kevés is ez az egy hét.

De milyen programok is várnak minket idén?
- Erősödik a „KultúrZóna”, benne a Fidelio Színpad, ami az opera, a komolyzene és a jazz otthona lesz, de itt található meg a színház- és táncsátor, a vándor vurstli és több kis utcaszínház is.
- Hungarikum Falu és a táncház: hihetetlen élmény a táncházban magyar táncot járni élőzenére magyarokkal, és külföldiekkel egyaránt. Garantált a boldog leizzadás, s az önfeledt nevetés!
- Múzeumi Negyed.
- Kialakul egy „kreatív zóna”, ahol a tudomány és kreativitás kerül fókuszba. Ebbe a körbe tartozik a logikai sátor, a sakkszövetség sátra, a startup vállalkozások bemutatkozásának helyszíne, az új TED talk helyszín, a különböző elektronikus játékok sátrai.
- Újdonsült helyszín a Design Zóna, ahol a Design Terminál lesz a házigazda, formatervezéstől a 3D
nyomatásig izgalmas workshopok, designerek, divatbemutatók várják az érdeklődőket, de ide költöznek a legismertebb design-piac, a WAMP árusai is. Az „ArtZone” a képző és iparművészetet tömöríti. Galériák, képzőművészek bemutatkozása és workshopjai, a Medence Csoport Hangkeltő és Hangszercséplő Műhelye, a Mozgó Képtár alkotói és az Agora tartozik majd ide többek között.
- Sport Zóna.
- És kimondatlanul, de lesz egy „Elektronikus Zóna” a Sziget északi részében, ahol az elektronikus tánczene műfaja sűrűsödik a Colosseum és az idén újra helyet kapó Telekom Aréna főszereplésével.
- Lesznek helycserés támadások is: a Világzene kibővült helyszínnel, és színesebb programmal a korábbi cirkusz helyszínre kerül, a cirkusz pedig elvándorol a tavalyi Múzeumi Negyed helyére. Az Afro-Latin helyszín a világzenével tart és átköltözik az új Világzenei
Rét végébe. A Sziget egyik kedvelt helyszíne, a Sziget Beach is színesedik, ide kerül a Cökxpôn Chill
Garden. Elköltözik a Magic Mirror is a Luminárium tavalyi helyére, míg a Luminárium a Cökxpôn eddigi helyére megy át.
- Az A38 sátra még hatalmasabbra nő, ezért a nagyszínpad is picit előrébb költözik, így viszont átalakul a
megszokott nézőtér, aminek ezáltal a befogadóképessége is megnő.

És kik is lesznek a fellépők 2015-ben? Csak egy kis ízelitő gyanánt...
- Robbie Williams nyitja meg a szigetet, mint nagy név!
- Ellie Goulding.
- Kasabian újfent.
- Florence and the Machine!
- Kings of Leon!
- Avicii
- Foxes
- Limp Bizkit
- Foals
- Marina and the Diamonds
- Paloma Faith
- Rudimental
- Passenger
- Ella Eyre
- Awolnation
- Milky Change
- Asaf Avidan
- Selah Sue
- Jamie Woon
S a lista még folytatódhatna éjfélig. Lehet azt mondani, hogy mennyire eltért a kezdeti SZIGET koncepciótól, hisz akkoriban egy alternatív és rock fesztivált akartak létrehozni, de igazából ez csak azt bizonyítja be évről-évre, hogy képes megújulni, fejlődni, és a SZIGETen te is, talán éppen ezért, gondolkodás nélkül kiugrasz a komfortzónádból mindenféle kötél nélkül, s nem félsz attól, hogy leesel és összetöröd magad. Mert itt ilyen nincs.
Mi egészen biztosan ott leszünk! Amikor a PARK kinyílik, nyári lak. Amikor a SZIGET kinyitja a kapuit, az örökös elsőhelyre billenő otthonná válik a számunkra.
Találkozzunk augusztus 10 - 17 között!(forrás: SZIGET sajtóanyag)
Most pedig nosztalgiázzunk egy kicsikét, a tavalyi képeink segítségével:
kép helye
Lámpások
Fotó: N. Attila
kép helye
Úszó ember
Fotó: N. Attila
kép helye
Van aki akrobatikus gyakorlattal pihen
Fotó: N. Attila
kép helye
Placebo
Fotó: N. Attila
kép helye
Lufireptetés
Fotó: N. Attila
kép helye
Korn
Fotó: N. Attila
kép helye
Color Party
Fotó: N. Attila
kép helye
The Prodigy
Fotó: N. Attila
kép helye
Calvin Harris
Fotó: N. Attila
Varga Maja12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.16 21:46:06, oldal 968 ms