’-Na és haver, milyen volt a Campus?’
kép helye
Butterflywin
Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye

Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye

Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye

Fotó: Bácsi Alex ( )
’-Na és haver, milyen volt a Campus?’

’-Az Enter Shikari a csekély nézőszám ellenére is fantasztikus bulit csapott, teljesen átadták magukat a közönségnek. Remek volt a setlist, amivel készültek. Az pedig már csak a hab volt a tortán, mikor a basszeros bejött a pit közepére, ott nyomott le egy egész számot.’

’- Neee, az Enter Shikari hatalmas volt, fangörcsöm van, a basszeros a kezembe kapaszkodva mászott le a színpadról.’

’-Adta.’
’- Öhm... Kicsit bővebben?’
’-Nagyon adta.’


’- Hát igazából minden nagyon jó volt, de nekem személy szerint legjobban Pixa és Chris Lawyer adta, leginkább a Fakmetal mixével az utolsó nap, kábé 5-ig nyomták együtt a végén. Első nap, 23-án, Andro kezdte az OTP sátorban, 2-től fél 4-ig, így a szokásos "mosógép" mixet, majd másnap a lányok nyomatták, Dj Metzker Viktória és Julia Carpenter (aki ment is át Tomorrowland-re), és az utolsó nap a záró show-t a legelsőnek említett Katona Krisztián (ChrisLawyer) és Pixa adták a Telekom Hallban. Összességében, százszázalékig megérte bérletet venni, és csak ajánlani tudom őket!’

’-Most komolyan, a sátorozás volt a legjobb az egészben. Mondjuk második nap egy teljesen random sátorban ébredtem, ami ugyanolyan volt, mint az enyém, csak nem ott. Nem igazán értem, miért nem kergettek ki belőle, de mindegy is.’


kép helye

Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye

Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye

Fotó: Bácsi Alex ( )
Rekordlátogatottságú volt az idei Campus Fesztivál, a visszajelzések pedig minden alkalommal pozitívak. Változatos stílusú előadók és programok várták a fesztiválozókat, több neves külföldi előadóval: Caro Emerald holland jazz-díva kitett magáért, hatalmas tömeg előtt lépett fel a Pepsi Nagyszínpadon. A brit formáció, az Enter Shikari koncertje is osztatlan sikert aratott a közönség soraiban, közvetlen stílusukkal megőrjítették a rajongóikat, a brit Wilkinson pedig táncra perdítette a kézrázós-fejdobálós magyar tömeget.

A nulladik nap egyik legnagyobb dobása a Fish! volt, az üvöltözős-pogózós koncert megtöltötte és belakta a Rézangyal-Roncsbár arénát, lendületével majdnem szétszedve azt. Ebben a helyiségben lépett fel továbbá a punkos Grenma, a Skafunderz, Ganxsta Zolee és a Kartel, az ír kocsmazene kiemelkedő hazai képviselői: a Paddy and the Rats, a méltán népszerű Road, a nyíregyházi Alvin és a Mókusok, akik sajátos energikus hangzása és tombolása okozott egy pár zöld foltot. Kikapcsolódást jelentett nulladik nap a megérdemelten népszerű, környékbeli Szabó Balázs, aki folkos, alternatív stílusával egy érdekes, új színfoltot jelent a hazai zenei és kulturális életben.

A HS7 hírükhöz és karrierükhöz méltó utolsó koncertet adott Debrecenben, őket a Vad Fruttik követték a szerdai napon.
Beck Zoli feledhetetlen élményt jelent minden koncerten, újra és újra érdemes beleszeretni a borongós, dalolós 30Y koncertekbe.

kép helye
Papp Szabi / Supernem
Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye
*
Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye

Fotó: Bácsi Alex ( )
Pénteken a klasszikusoké volt a szerep, a Deák Bill Blues Band és az Ossian rengeteg fiatalt vonzott.

Szombaton egy keményebb irányzat vette át a színpadot: a Blind Myself, a Leander Rising, az Apey and the Pea, és a Depresszió is megmozgatta még egyszer az utolsó napra már elfáradt, és lelakott tömeget. A szombat részünkről a Kiscsillaggal zárult, ahogy Lovasi András lehunyt szemmel elénekelte az utolsó dalt, feledhetetlenné tette a Campus-élményt.

Horváth Tamás és Raul felforgatta és megperdítette az OTP Lounge-ot, egyszerre latinos, hip-hopos, és végtelenül fülbemászó dallamokkal.
Tulajdonképpen minden nap Wellhello koncert volt – az Apu vedd meg-et egy nap tíz-tizenötször minimum hallani lehetett felcsendülni, azonban az élő koncert élményével semmi sem ér fel : csütörtökön nyomták Fluor Tomiék a Telekom Hallban, fergeteges hangulatot csinálva, önfeledt csápolással és énekléssel.

Az Atomerőmű Fénytorony Pódiumban kissé le lehetett rázni a megfáradt tagokat, előadásokkal és filmvetítésekkel szórakoztattak és pihentettek bulik, és koncertek után. Vetítették a többek közt a Liza, a rókatündért, a végtelenül aranyos magyar szerelmi dráma-vígjátékot, és a Balaton Method-ot, ami egy furcsa dokumentumfilm, 7 magyar zenekar - köztük a Quimby, a Middlemist Red, a Soerii & Poolek, az Elefánt, a Subscribe -, valamint több száz további zenei közreműködővel.

kép helye
*
Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye
Butterflywin 02
Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye

Fotó: Bácsi Alex ( )
kép helye
Kiss Tibi / Quimby
Fotó: Bácsi Alex ( )
Remek programok voltak a kulterben, a hely hangulata kitűnő volt, nagy babzsákokban kényelmesen a földön elhelyezkedve lehetett élvezni a műveket és előadókat, a napi kultereket a József Attila körből, volt matinészínház a Főnix Diákszínpaddal, felléptek az R25 antológia szerzői, szombaton pedig slam-estet tartottak.

Érdemes megemlíteni a Riska Retrot, ami minden este nagy tömeget vonzott és ahol a legismertebb régi nótákra lehetett ropni hajnalig.
A Campus sztárja pedig mindenki Kis Grofója volt, ahová sajnos konkétan nem lehetett bejutni, mert utcahosszan álltak az emberek a sátor előtt és mulattak a kiszűrődő ’zajokra.’

Az idei Campus tehát véget ért 26-án, azonban úgy hiszem, feledhetetlen marad mindannyiunk számára, remekül összeállított koncert-csokrokkal és parti-buborékokkal, ahol az emberek kicsit hátradőlnek és bárkit átkarolnak, hogy ’na, iszunk egy sört?’
kép helye

Fotó: Bácsi Alex ( )
Butterflywin12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.16 21:48:14, oldal 344 ms