"Részeg királyul" a PARKban szombat este?
El lehetne mondani, hogy mennyire hű meg há az új EP, csak annak mégis mi értelme lenne? Élőben más, sokkal másabb egy-egy fruttik szerzemény, egyszerűen kell hozzá Likó Marcell hangja, személyisége és éppen adott (részeg) hangulata ahhoz, hogy teljesen megértsd, átérezd a szövegeket. Jelenleg azt, hogy milyen, amikor egyik pillanatról a másikra ráébredsz, hogy 'nincsen cél, nincsen értelme semminek, csak vagy és lélegzel, nincsen semmi, mégis most a jó az egész'.

"...azt higgyem azt, hogy így igaz, ma semmi sem bánt, amit érzek, az jó, most jó, (...)
elveszni most kéne nagyon, sodródni lenne, tudom, jóóó.
Mi dolgozik mégis belül, ha a harag megszelídül, ha a vihar lecsendesül, mégis mi dolgozik belül,
mondhatom azt, hogy megérte.'


Amikor először meghallottam az új számokat, főleg a "Most jó" címűt, belülről mosolyodtam el. Nem csak azért, mert érződik az egész eddigi EP dalain, hogy Likó Marcell rendben van, vagy éppen rátalált arra a mesés útra, ami az övé, arra az útra, ami mindig egy negatív szakasz után erősödik meg benned és amire néhanap azt szokták mondani, milyen negatív és üres, közben pedig valahogy mégis a Kánaán, mert itt leszel tudatában annak, hogy mennyire szabad is vagy valójában, de nem ezért, hanem mert megint beletrafáltak. S azt hiszem pont ez az a bizonyos bájuk, amiért ennyien szeretik őket - nem slágerszövegeket akarnak fabrikálni már-már görcsösen, hanem személyes mondatok csapodnak a homlokunknak, olyan tartalmat kapunk a képünkbe, amik velünk is megtörténnek, amiken mi is átestünk vagy épp átesünk. Mindig azaz érzésem, javarészt általában az első hallgatás közben, hogy a Vad Fruttik olyan, mintha nem ők, nem csak Marcell írná a dalokat, hanem minden egyes ember a Földön. Te, én, ők, ti, ők. Mindenki.

Minden koncertjük egy felmorajló tenger a sivatagban, miközben koktéllal ugrálunk egy szál bikiniben a Lánchídon.

'Tegnap felmentem a holdra, ha kérded milyen volt,
azt mondom, nyugodt.'
Még mindig nem érted, hogy miért lehetetlen reálisan és érthetően megfogalmazni, hogy a Vad Fruttik miért tökéletes? Akkor gyere, és csak érezd:

Helyszín: PARK
Időpont: 2015.08.29; 21:00 - 22:30.
Előtte a ZUP lép fel, 19:45-kor.
Link: https://www.facebook.com/events/282011205301151/
Varga Maja12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2019.01.22 14:18:21, oldal 253 ms