Könyvajánló száz titkos érzékkel
kép helye

Fotó: ( )
A száz titkos érzék Amy Tan lebilincselően izgalmas remekműve Kínáról és Amerikáról, a szeretetről és a hűségről, a képzeletünkben élő önmagunkról és a múló évek során fölfedezett igazi énünkről.

Bár Olivia Laguni félig kínai származású, szedett-vedett családjához fűződő vegyes érzelmeiben mégis jellegzetesen amerikai: kissé feszélyezi a kínai rokonság, s e rokonságon belül is elsősorban féltestvére – színtiszta kínai nővére –, Kuan Li. A derűs, jóindulatú Kuan mosolyra fakasztóan hibás, tört angolsággal beszél, és leperegnek róla Olivia gyakran fullánkos, csípősen gunyoros megjegyzései – ő ugyanis „jin szemmel” nézi a világot, s látja a halottakat.
A fülszövegen ennyi áll, de én magam még ennyi év után is órákig tudnék a könyvről mesélni, a könyvből idézni. Nem véletlen, hogy nagy kedvencem, mert a komoly mondanivaló mellett hol könnyfakasztóan vidám, hol pedig látáshomályosítóan megható. Egy könyv nem csak attól lehet örök emlék, hogy kapod valakitől, de válhat azért is fontossá, mert egyszer csak rádöbbensz: emlékeztet valakire. Lehet, hogy épp saját magadra, lehet, hogy épp a párodra vagy egy nagyszülőre. Onnantól, hogy ez felmerül benned, a könyvön át látod esetleg a világot és olyan értékké lesz a kezedben, hogy a világ minden kincséért sem adnád.Suz'nA cikk értékelése 2,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:37:26, oldal 385 ms