Gimnazisták és a kortárs művészet
Ez a valami pedig a Szentpétervári új akadémizmus. Ennek a képzőművészeti irányzatnak a lényege az, hogy az ókori görög, illetve bibliai művészeteket alapul véve modernizált műveket készítsenek.
"Abszolút szépség' néven, a Ludwig múzeumban szeptember 13-ig volt megtekinthető a kiállítás. Az osztálytársaimmal mentünk el megnézni, és nagyon sok különböző vélemény született.
kép helye

Fotó: sgfdhsg ( )
Bennem személy szerint vegyes érzelmeket hagyott. Voltak nagyon szép alkotások, de voltak olyanok, amikben abszolút semmi szépséget vagy értelmet nem láttam. Voltak hatalmas faliszőnyegek, egy-egy fura és pici képpel középen, mindenféle magyarázat nélkül. Voltak művek, amik kifejezetten érdekese voltak, ilyen például Olga Tobrelus "Ádám és Évája", akiknek arcát Elvis és Madonna kölcsönzi.Sajnáltam viszont, hogy a kiállítás nem gondolkodtatott el, nem vetett fel bennem kérdéseket, a művek túlságosan kézenfekvőek voltak. Hiányoltam egy kis elvontságot belőlük, persze ez a stílusból fakadt, hogy igyekeznek abszolút reális, tökéletes emberi alakokat ábrázolni.
kép helye

Fotó: sgfdhsg ( )
A kiállítás közben volt szerencsénk pár új akadémista filmhez is, amik meglehetősen furcsa alkotások. Az irányzat a kilencvenes években jött létre, mégis a filmek sokkal régebbinek tűntek. A legtöbben megtalálható volt egy nőnek öltözött ijesztő férfi is.
A kiállítást is egy film zárja le, ahol azt láthatjuk, hogy Timur Novikov, az irányzat atyja, véresre korbácsolja egy tanítványa fenekét, mert nem követte az irányzat szabályait és egy piros négyzetet festett. Nem igazán tudom meghatározni, hogy ez egy komolyan gondolt jelenet-e.
kép helye

Fotó: sgfdhsg ( )
Nekem tetszett a kiállítás, nagyon ügyesen voltak összeállítva a termek, és nagyon sok érdekességet láthattunk, de nem hinném, hogy az új akadémizmus lesz a kedvenc képzőművészeti irányzatom.Komjáthy LiliA cikk értékelése 1,7 - 11 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2019.01.22 14:19:40, oldal 231 ms