Átutazóban

Leszállsz a buszról. Egy sima átszállás, buszról vonatra. A megszokott úton mész. Azonban beleütközöl valamibe, amire nem számítottál eddig. Emberek. Mindenhol Emberek. Ülnek. Állnak. Gyerekek kóvályognak előtted. Szembejön veled egy labda. Megállítod. Odakiált hozzád egy kisgyerek. A labdára mutogat. Odaadod neki. Elszalad. Furdal a kíváncsiság. Utána mész.
Pár lépéssel arrébb megállsz. Egy kis szabad tér az emberek között. Három gyerek áll egy kisebb körben. Egymásnak passzolgatják a labdát. Mögöttük a szüleik ülnek a korlát tövében, egy pokrócon. Cipőjük levetve, szépen sorba téve a pokrócuk mellett.
Továbbindulsz. Szeretnél lenézni, de nem tudsz odamenni a korláthoz. Mindenhol pokrócok, mellettük lábbelik. Rongyokba burkolózott gyerekek fekszenek rajta. Odajön hozzád egy kislány. Meglátja a kezedben a fényképezőt. "Photo?"
Szeretnél bejutni a pályaudvarra. Egyszer csak egy csoport áll fel körülötted. Elkezdenek skandálni. "Germany! Germany!". Próbálsz átjutni a csoporton.
Rendőrsorfallal találod szembe magad. Kedvesen útbaigazítanak. "Oldalt tud bemenni uram, itt sajnos nem."
Elindulsz az egyik oldalra. A fal mentén haladsz. Felnézel. Egy pléd lóg le melletted. A fal tövében még több ember. Pizzás doboz az ágyuk, de a cipőjük mégis szép sorban. Az ablakpárkanyon egy kisfiú alszik. Egy szál szakadt ruhája van. Különböző kartonokkal takarózik. Egy autóba ütközöl. Egyik oldalán sok ember ül egy körben. Kíváncsiságod határtalan. Odafurakodsz te is.
Melletted hirtelen valaki ordibálni kezd. Azonnal helyet kap. Egy férfi kinyújtja a kezét. A másik mintha egy aranyrudat adna, odaadja a telefonját. Ekkor látod meg az elosztó tengert. Mint valami polip csápjai úgy kígyóznak a töltők. Meglepetten eloldalogsz. Elfordulsz. A pályaudvar oldalában már senki nincs. Egy családot pillantasz meg. Egymásba karolva alszanak egy nagy kartonlapon. Még látszódik a felirat. Meglátod a bejáratot. Rendőrök veszik körül, de szabadon járkálnak az utasok ki s be.
Megkeresed a vonatod. Felszállsz. Elfoglalod a helyedet. Elindul a vonat. Visszanézed a képet a kislányról. Szakadt ruhában mosolyogva jött oda hozzád. Nem érti. Pedig mindenki tudja. Maradnak. Ameddig a vonat el nem indul.
kép helye

Fotó: sgfdhsg ( )
Oszlánszky PhotographyA cikk értékelése 3,4 - 5 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:44:09, oldal 252 ms