Parkway Drive
kép helye
Parkway Drive
Fotó: N. Attila ( )

Emlékszem, hogy először VOLT fesztiválon futottam bele a bandába, erős másnapossággal vagy sokkal inkább aznapossággal küzdve, a gyógyító söröm iszogatva, az árnyékban. Megvan a pillanat, amikor délután 17-kor, nézel ki a fejedből és azt se tudod, hogy merre vagy arccal előre, x nap non-stop bulizás után? Amikor már a kezed is fáj megemelni. Amikor nem érzékelsz semmit magad körül.
Emlékszem, hogy a forróság meg a por már szinte elviselhetetlen volt, mégis annyi ember gyűlt a nagyszínpad elé, hogy annyit tudtam mondani a mellettem hasonló tünetektől szenvedőnek, hogy ezek hülyék, ha kiállnak a napra.
Mégis egyre többen gyűltek össze, én meg próbáltam kitalálni, hogy kik is jönnek. Programfüzet felcsap, számomra akkor még semmitmondó név: Parkway Drive. Szájhúzás, sörivás, hátradőlés, várakozás.
Ők meg megérkeztek a színpadra és olyan durván keményen csaptak bele a lecsóba, hogy hirtelen azonnal felkeltem és magamhoz tértem. Tehát erre vártunk. Kőkemény zenére délután 17-kor, tűző napon. Ha tudnék fütyülni, tuti, hogy az első percben kicsúszott volna egy fütty, azért, amiért 30 másodperc alatt nem elég, hogy magamhoz térítettek, de még mozgásra is késztették a lábam meg az ujjam, hogy az akkor még ismeretlen ritmust önkéntelenül doboljam. Elkezdtem morfondírozni azon, hogy lehet mégsem hülyék, hogy kiálltak az emberek a nagyszínpad elé, mert ez a banda hihetetlenül beteg és marha jó zenét játszik, olyan lelkesedéssel meg energiával, amitől tátva marad az ember lányának a szája.
kép helye
Parkway Drive
Fotó: N. Attila ( )

A pillanat, amikor a portól nem látod a színpadot, mert olyan fáradhatatlanul nyomja a tömeg a circle pit-et, hogy még te is bekívánkozol közéjük, mindent megér. A legmeglepőbb, hogy meg is indulsz, öntudatlanul, mert húz magához az, ami ott történik és közelebb akarsz lenni. Ha meg már ott vagy nincs megállás. Ugrálsz és nevetsz és fürdesz abban a banda és közönség közti kontaktban, amire tíz perce még nem fogadtál volna, hogy meglesz. De elkap és visz. Nincs megállás. Hogy is lehetne?
Tavaly szintén a VOLT-on léptek fel, de immár céltudatos, rajongólányokat megszégyenítő módon álltam be az első sorba tíz perccel hamarabb, tuti, ami tuti. A hatás ugyanaz, mint először. Totális észvesztés. Még azt a barátom is zabáltatták a tenyerükből, aki hozzám hasonlóan elsőre, nem tudott róluk semmit, de úgy jött ki ő is, mint én először: ezek kurva jó bulit nyomtak, ha nem az egyik legjobbat a fesztivál ideje alatt.
Hogy mi lesz most a Barba Negra Music Clubban, február 2-án? Nem tudom, de sanda gyanúm szerint a régi motorosoknak nem fognak csalódást okozni, akik pedig először mennek az ausztrál banda koncertjére, kössék be alaposan a cipőfűzőjüket, vértezzék fel magukat és készítsék fel a dobhártyájukat, mert zúzásra számíthatnak, olyanra, amilyet ritkán látni itthon, ám feledni nem lehet.

A koncertre minden jegy elkelt!!!!

(Nem meglepő.)
Sz. Eszter12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:39:00, oldal 251 ms