Mennyit bír el a haj?

Ez a fajta művészet valójában egy cseppet sem új sőt, több ezer éves múltra tekint vissza Kínában, ahol a hajon függés misztikus tudományát titok övezte, és csak anyáról-lányra szállt a mesterség mibenléte. Ma már persze kevesen ismerik ezt, de a 21. századi közönség legnagyobb szerencséjére az előadó páros magáévá tette ezt a tudást.

Sanja Kosonen gyermekként a cirkuszban látott először hajon lógó artistákat, és ahogyan ő mondja: „annyira csodálatos és erőteljes volt, hogy nem bírtam kiverni a fejemből”. Ennek a hatására is lett kötéltáncos, majd megismerte Elice Abonce Muhonent, akivel közös érdeklődésüknek köszönhetően felfedezték és elsajátították a művészet ezen ősi, titkos területét. Mindemellett tovább is fejlesztették bizonyos mértékben, hogy a saját performance-ukat létrehozhassák.
kép helye

Fotó: Trafó sajtóanyag ( )

Annak ellenére, hogy valami egészen régiből merítettek, egyáltalán nem ismételnek meg semmit sem. Az előadás friss és innovatív, egészen különleges és nem mindennapi színpadi teljesítmény, amit nem lehet elmesélni, egyszerűen csak látni kell.

Kosenen és Muhonen a haj szimbolikus jelentéseire építette fel a műsort, kiemelt szerepet élvez a nőiesség, a szépség, a hatalom és a szégyenérzet mellett, ezáltal izgalmas és változatos jelenetek követik egymást, ami nem túl meglepő, hiszen az Újcirkusztól ezt már megszokhatták a nézők. Bár fájdalmasnak tűnhet és hangozhat a hajon függés művészete, mégsem ez a szó jut eszébe az embernek a nézőtéren ülve erről a „lebegésről”.


Az előadás megtekinthető 2016. február 11 és 12-én 20 órakor a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Jegyár -
teljes ár: 2400 Ft
diákjegy: 1900 Ft

esemény linkje -
https://www.facebook.com/events/802550849859520/


\\
forrás: Trafó
Kecskés Szulamit12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:37:47, oldal 247 ms