A hűség legális még egyáltalán?

"A jókislányok a mennybe jutnak, a rosszak meg a Four Season'sbe."
(idézet a könyvből)

Adott egy könyv, ami állítólag sok port kavar. Mert őszinte és nyílt. És mert női szemszögből mutatja be a szexuális életet. Ha férfiről szólna, mindjárt teljesen más lenne a fogadtatás, egészen biztos vagyok. Miért normálisabb még mindig az, hogy egy férfi 50 évesen szingli és hajszolja az életet, mint az, ha egy nő teszi ugyanezt bármelyik életkorában? A hímnemű Isten és sármos, igazi férfi lesz, a nő meg a kurva jelzőt kapja. Csak kérdem én, hogy mire fel ez a megkülönböztetés?

Adott egy könyv, aminek az a címe, hogy "A hűség a kutyáknak való". Szőcs Henriette írta.

Ha nem lehet nyíltan beszélni a szexről, hát írjunk róla.
kép helye

Fotó: Szőcs Henriette ( )

Vannak könyvek, amiknek a fülszövege mindent elmond. Itt is erről van szó.

"Hogyan lesz az örökösen másokat pátyolgató, támogató nőből tökéletes szexturista?

Adott egy nő, aki elhatározta, hogy boldog lesz. Mert az jót tesz az egészségének. Különben is annyiszor ráfázott már. Nem gyámolítót keres, nincs szüksége senkire, hogy eltartsa, öntörvényű és szabad. Ő választ, hogy kivel, melyik városban és hogyan szexel. Sokat megtud a férfiakról, de még többet magáról. Meg arról, hogy az élet nem egy tündérmese. Ha éjfélkor elveszíted a cipőd, egyszerűen részeg vagy. Szőcs Henriette hősében mindannyian benne vagyunk egy kicsit, azzal a különbséggel, hogy ő meg is teszi, amiket legtöbben nem merünk. Irigyeljük? Lehet. De lehet nincs is miért.

Egyetlen hely van, ahol a romantika megelőzi a szexet, az a szótár."


Eláruljak valamit? Nem értettem először ezt a szótáras hasonlatot, de első elolvasásra úgy éreztem, hogy ezt el kell olvasnom. Nem vagyok álszent, úgy érzem, hogy mindenkinek, minden nőnek van ilyen szakasz az életében, amikor bátran bevállalja az életet, amikor a tudat mellett az ösztön is irányítja, és nem fél bevallani sőt, harsányan bemutat mindenkinek, aki lenézi őt. Sosem értettem, hogy miért szégyen szinglinek lenni, amikor a legtöbb párkapcsolatban élő sem boldog. De ezekről nem illik beszélni. A negatív fogalmakról. A pasikról és a csajokról. A szexről. Miért nem? 21 század, és még mindig tabu? Azt mondják, a boldogság a lényeg, tegyen bármit is az ember. Viszont, ha olyat tesz, ami nem elfogadható, akkor kinézik őt, és ujjal mutogatnak rá. Így legyünk szabadok a világ előtt?

IGEN. Így.
kép helye

Fotó: Szőcs Henriette FB oldal ( )

Ennél az idézetnél csak nekem jutott eszembe Carrie Bradshaw? Kétlem. Bár eléggé jó ómen a könyvnek, ha egy olyan sorozat jut eszembe, ami úgy néz ki, örök életű.
kép helye

Fotó: Szőcs Henriette FB oldal ( )
kép helye

Fotó: Szőcs Henriette Fb oldal ( )

Megrendelni már minden nagyobb áruházban lehet. Csak katt a Bookline-ra, és már tied is.
Ár: 2541 Ft
Varga Maja12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:35:08, oldal 246 ms