Ízek és imák helyett 120% cenzúramentesség

Messzire kerültem a Kabbalától, és erre Margit Patrícia Eszter: "A zsidó menyasszony" című könyvének sajtóanyagából jöttem rá, ami hirtelen a virtuális postaládámba repült bele.

"(...)Eltökéli, hogy új alapokat teremt és minden lehetőséget megragad, hogy felkutassa gyökereit, az önmagához visszavezető utat. „Felsőbb segítséggel“ nem mindennapi élményekben keresi a válaszokat: kabbala, jóga, utazás, egészséges életmód, szex, hippi közösség, művészet."

Részlet a fülszövegből, én pedig azon kaptam magam, mintha rólam beszélne. Ugyanígy, ugyanez a sorrend, csak még a hippi közösség hiányzik, bár ha jobban belegondolunk, már az is megvan... A szokásos útkeresési fázisok, mondhatnátok, de mi is számít szokásosnak? A Kabbala biztos nem. A jóga sem, hiába egyre népszerűbb az emberek között, attól még, - sajnos -, nem lesz automatikusan megszokott választás. Még mindig félnek a spiritualitástól és a valamiféle hittől, ami a többség szerint maga a jóga. De a főszereplő nem ezen a véleményen van, ő olyan, mint mindenki, aki önmagát keresi az életben, aki élni szeretne és nem a komfortzónán belül lenni négy fal között, aki először magát akarja megismerni, hogy a többieket megismerje. Fontossági sorrend. Ha önmagunkkal azonosak vagyunk, hirtelen kinyílunk az emberek felé, és annál van jobb?

Talán egy kicsit "Ízek, imák, szerelmek" fonalú könyv, csupán izraelita kiadásban. Sokkal jobban belemenve a szociális korrajzba, a zsidó öntudatba, a mai női szerep dilemmáiba, és a jelenlegi témákról nem is beszélve, mint például: identitás, származás, hit, feminizmus, homoszexualitás, terrorizmus, háború, függőség.

Itt is él az a mondás, hogy amiről nem illik beszélni, arról írni kell.

És hogy miről is szól maga a könyv? Ki is az írónő?

"A New Yorkban élő írónő első könyve egy rendkívül friss, a new age szelleme és kozmopolita látásmód által átitatott női fejlődéstörténet, erős szerelmi vezérfonallal.

A történet kezdetén újlipótvárosban (újzséland) járunk. Itt él, és innen indul el misztikus kalandokkal teletűzdelt spirituális utazására Dallos Saci, aki egy sikertelen öngyilkossági kísérlet után kiüresedett edényként kezdi keresni a lét értelmét. A talpraesett, életösztöneit visszanyert egyetemista lány óriási lendülettel veti magát az életbe. Eltökéli, hogy új alapokat teremt és minden lehetőséget megragad, hogy felkutassa gyökereit, az önmagához visszavezető utat. „Felsőbb segítséggel“ nem mindennapi élményekben keresi a válaszokat: kabbala, jóga, utazás, egészséges életmód, szex, hippi közösség, művészet. Ekkor lép színre az ellenállhatatlanul karizmatikus Baruch Szimcha, a kaliforniai zsidó guru, akinek emelkedett elveivel látszólag nem fér össze a testi szerelem, de meghívja Sacit Izraelbe, kitűnő lehetőséget teremtve az újrakezdéshez. Brauchról hamarosan kiderül, hogy nem az, akinek mutatja magát, így Saci ismét arra kényszerül, hogy önerőből tervezze meg életét."


"Csak egy kórosan önbizalomhiányos ember gondolja azt, hogy őmaga kevesebb lesz attól, ha cikis emberekkel lóg."
(részlet a könyvből)

Már megjelent egyszer, most újra kiadásra kerül frissítve és javítva. A szerzőnő a folyatáson dolgozik jelenleg, úgyhogy addig keressétek fel bármelyik Libri-t, és csapjatok le rá!
Varga Maja12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:35:16, oldal 261 ms