Lehet ennél még letisztultabb egy dal?

2010-ben alakult az Anton Vezuv, és kicsit ironikus, hogy Halloweenkor jönnek ki egy ilyen ultra tiszta, karcmentes számmal. A klipet elnézve, mintha egy amerikai nagymenő zenekar videóját nézném. Nem kell túlkiabálni, egyszerűen csak énekelnek és kész.

S hogy miről szól?

Egy szomorú vámpírfiú szürke, unalmas mindennapjaiba enged bepillantást új, I’m a Mooch című videoklipjében az Anton Vezuv. A budapesti indie-zenekar nemrég megjelent, "Lay Low Butterfly" című lemezéről kimásolt kislemezhez a számos nagyszerű hazai zenekar videóját jegyző Szabó Áron rendező, és Garai Gábor operatőr forgatott videót. A Halloween napján megjelent klipben Gyulai István, a zenekar frontembere játssza a főszerepet.

„Amikor eldöntöttük, hogy ismét Szabó Áronnal dolgozunk, tudtam, hogy megint valami freaky cucc lesz, hülye ruhákban kell furcsa dolgokat csinálnom. Például a koporsóba befekvés nem a legjobb program… De a művészetért bármire hajlandó vagyok. Igazából jól szórakoztam, és egy autentikus dolog lett a végeredmény”– mesélte a klipről, és a forgatásról a frontember.

Gyulai István megjegyezte: az "I’m a Mooch" című dal nem a vámpírokról, hanem a csajozásról, és a férfiban gerjedő elementáris, állati vágyról, a klip ugyanakkor az élet másik oldalát mutatja be: egy szomorú vámpír 135. születésnapi zsúrját, aki unja az öröklétet.

Az I’m a Mooch videoklip premierjével egy időben a dal digitális kislemezen is megjelent. A zenekar Bandcamp-oldalán meghallgatható vagy letölthető single-ön az Anton Vezuv korábbi zajfelelőse, az experimentális elektronikus zenében utazó Perro Lulú remixe is helyet kapott. A digitális kislemez limitált példányszámban egy stílszerű, Halloween napjához illeszkedő ajándék kíséretében meg is vásárolható mind az Anton Vezuv, mind a Klinik honlapján.

(A 2016-ban, frissen alakult Klinik, fiatal zenészek, producerek és grafikusok közösségeként a labelhez tartozó művészek munkáját segíti lemezeik gondozásával, kiadásával, szervezéssel és PR-ral. Az Anton Vezuvé mellett jelenleg a Jazzékiel, az ARONS Land Cargo Co., a Musica Moralia, és a Deadmen következő produkcióin dolgozik.)

_
I’m a Mooch kislemez: https://antonvezuv.bandcamp.com/album/im-mooch-single-2016
Anton Vezuv Facebook-oldal: www.facebook.com/antonvezuv
Anton Vezuv web: www.antonvezuv.com
Klinik Label: www.kliniklabel.com
Varga Maja12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:37:13, oldal 242 ms