'Ördögök vagytok!'

2016.11.07-én, 19:00 - 21:30-ig, egy szünettel lesz látható a Magyar Nemzeti Táncegyüttes jóvoltából a "Drakula utolsó tánca a MÜPÁ-ban.. 2500-, 3700-, és 4300 Ft-ért vannak rá jegyek, de eléggé érdemes igyekezni így az utolsó pillanatokban!

Zsuráfszky Zoltán, (a MNT művészeti vezetője, a darab rendezője és koreográfusa, és az idős Drakula szerepében is őt láthatjuk), az egyik interjújában így nyilatkozott magáról a darabról:

- Mindenki számára ismert Bram Stoker klasszikus története. Mi azonban igyekeztünk visszavinni a karaktert Erdélybe és a falusi Drakula alakját megjeleníteni az előadásban. Vincze Zsuzsa írta hozzá a szöveget, és jellegzetes erdélyi-román viseletet és díszletet alkalmaztunk. Az első rész egy vásári környezetet jelenít meg, a második pedig Drakula várában játszódik. A falusiak egy bálon próbálják majd ledöfni, megölni a vámpírt. Mivel a karakter jellegzetessége, hogy kiszívja a fiatal lányok vérét és ettől megfrissül, megfiatalodik, ezért a magam által eltáncolt idős Drakula mellett Sánta Gergő fogja megformálni a fiatal Drakula karakterét. Nagyon fontos szereplői a darabnak Keresztes Ildikó és Novák Péter is, akik egyfajta mesélő funkciót jelenítenek meg. Végeredményben egy erdélyi történet született, visszavisszük a karaktert az eredeti közegébe.

Novák Péter pedig a még nyáron nyilatkozta a következőket, "(...) a darab filozófiájától néhányan talán idegenkednek, hiszen a "Drakula utolsó tánca" a halált, az elmúlás témáját járja körbe, azonban a jókedvet árasztó tánc és zene emészthetővé teszi a gróf legendáját."

Mert igen, Novák Péter és Keresztes Ildikó is szerepet kapott, méghozzá nem is akármilyet, már-már mint valami mesélők, "fővezérek" evickélnek velünk a történeten. Az biztos, hogy rengeteg tánc lesz és ének. És hogy milyen lesz? Holnap meglátjuk.
kép helye

Fotó: Váradi Levente ( )

× Szereplők, és közreműködök: ×

Drakula Gróf: Zsuráfszky Zoltán, és Sánta Gergő.
Keresztes Ildikó, és Novák Péter.

× Alkotók: ×

zene: Rossa László, Szabó Dániel
forgatókönyv / dramaturg: Vincze Zsuzsa
díszlet: Tóth Kázmér
jelmez: Vincze Zsuzsa
szcenika: Kovács Gerzson Péter
rendező/koreográfus: Zsuráfszky Zoltán

× Link: ×

https://www.mupa.hu/program/magyar-nemzeti-tancegyuttes-drakula-utolso-tanca-2016-11-07_19-00-fesztivalszinhaz
Varga Maja12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:34:53, oldal 250 ms