"Kicsit összevissza élsz mindenfelé'"

Fény.

"...és kellett a folyadék..."

Egy átbulizott nap(ok) után itthon ülve éppen sorozatot nézve, és arra jutva közben, hogy igazából éppen az önzetlenséget tanulom valakitől jelenleg az életemben, szóval egy tipikus nap estéjén, megérkezett az Óriás zenekar friss és ropogós dalpremierje. (2016.12.30). Kicsit ironikus, hogy éppen öntudatlanul rájössz valamire, vagyis lassan kigyullad egy fény a fejedben, és akkor jön egy dal, amiben a kérdés csak annyi: "Van-e nálad fény?" Majd a válasz is megérkezik pár perc után, "Nem elég a fény" képviseletében. Te meg hallgatod, nézed a klipet, és elmosolyodsz, mert mi mást tehetnél. Önként és dalolva mosolyogsz, mint egy másnapos, aki igazából fel sem fogja mi a helyzet. Élvezi csak és tudja. Túlelhasznált lett a "tudni" szó. És túl soknak tűnik a harmadik után a "van-e nálam fény"... a kevesebb néha több?

Kicsit olyan az egész, mint amikor sétálsz a kivilágított, tele emberekkel levő Váci utcában, és élvezed is, nevetsz is, mégsem érzel belül semmit sem. Nem tudnád megmondani, hol vagy és miért vagy ott ahol, és mi történik körülötted, mégis jelen vagy. Mintha jelen kéne lenned. Ilyen kapcsolatok is minden ember életében vannak, ugye? Meg olyan embertípus is, akit, ha akarnak, akkor nem kell, de amikor már nem akarnak, akkor beledöglik az egészbe. Szóval a dal is ilyen kicsit. Fényt adna, de nincs elég. Letisztultnak eléggé letisztult. Felkavar és megnyugtat egyszerre, s nem tudom, hogy melyik az erősebb. Őszinte szöveg inkább, ezért lesz az egész pozitív kicsengésű. Meg az énekes hangjától. Vannak olyan emberek, akiknek a hangja mélyről jövő igazat sugározz, miközben igazából nem történik semmi különleges, csak énekel és kész.

"Port kavartál,
pont ott matattál
ahol éppen..."


Ki ne tudná befejezni, igaz? És ki az a nő, aki miközben hallgatja, nem fejezi be magában ezt a sort? Mert a legjobban mi tudunk mindenre emlékezni, a férfiak nagy szerencsétlenségére pedig pont akkor jutnak eszünkbe az akár felhalmozódó, negatív tettek és mondatok, amikor nem kéne. De csupán szeretetből, mert az ellenségeink szavait nem jegyezzük meg, ugye? Isten áldja azt az embert, akit mi szeretünk.

"aztán kisebb lettél
el-eltűntél
a távolság okán de
a távolságon át
a sejtelmesből
néha dúdoltál."


Nem bonyolítják túl a szöveget, és voilá, mégsem egy klasszikus popsláger lesz, hanem Zene. És versnek is mennyire tökéletes lenne. (Verses-kötet, hahó! Jó csak viccelek... Végül is, Bob Dylan is "csak" dalszövegeket írt... #hashtagszeretet)

"Kicsit összevissza lősz
mindenfelé,
kicsit összevissza élsz
mindenfelé."


A kedvenc részem ez az igazából két sor, amúgy pedig négy, mert a mindenfelé is külön életet él. Mintha valami ösztönből jövő kinyilatkozás lenne a való életről, a mostani emberekről, vagy éppen saját magunkról. Élünk mindenfelé, mindenhol ott vagyunk, mindenkivel elvagyunk, aztán majd lesz ahogy puffan. Mintha nem lennénk tudatosak. De csak kicsit.

A dal szavai: Kicsit, fény. Kicsit fény nem elég elégnek.

10/8
csak mert várom a 2017 január 17-én megjelenő teljes albumot, a "Minden villany ég" címűt. Lemezbemutató pedig február 18-án (a névnapomon, khm) az A38-on. Aztán addig meg talán felnövök annyira, hogy interjúzzak a srácokkal. (Jel?)
Varga MajaA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:34:58, oldal 249 ms