Kérdezzük meg egymást IV.

A kérdés: "Lelked legmélyén mindig .... van." Saját magadra értve, hogyan egészítenéd ki ezt a mondatot? Második részben pedig, ha körbenézel, akkor a világ, a körülötted lévő emberek szempontjából mit látsz, mi olyan fontos, hogy a kipontozott részre kerüljön?

× Kardos-Horváth János, (zenész): Lelkem mélyén egy kérdés van! Ki vagyok én, és hogyan tudom megtalálni azokat a kapcsolódási pontokat a körülöttem levő emberekkel, állatokkal, az időjárással, az egész környezetemmel, amelyek bekapcsolnak az élet körforgásába. Az önmegvalósításon túl már a gyermekeim sorsa is nagyon foglalkoztat, remélem sikerül jó emlékeket pakolnom a kis puttonyukba. Alapvetően minden ember jobban és boldogabban szeretne élni. Elég abszurd, de még az öngyilkos merénylő is jobbá szeretné tenni a világot.

******************************************

× Barok Eszter, (újságíró): "Remény" - így egészíthető ki a mondat. Vannak kegyetlenül rossz időszakok, meg nehezek is, de azért az egésznek az alján mindig ott a remény, hogy jobb lesz, más lesz. Lehet, nem is remény, hanem egy nagyon mélyen kódolt életprogram-lenyomat tudatossága. Reméljük, az.

******************************************

× Nagy Edi, (énekes, dalszerző):
Vihar...

Néha reménykedem abban, hogy csak időszakos a káosz, a rengeteg kérdés, a megoldandó feladatok sora, a harc vagy csak viták önmagunkkal, ahogy a változás, fejlődés iránti igény, de aztán rájövök, hogy ez embertípus kérdése is. A lelkem legmélyén valószínűleg mindig lesz legalább egy kis tomboló szél, még ha kívülről nem is látszik, vagy feledtetik velem a jó dolgok. Hogyne lenne garantált a tombolás odabent, ha antikonformista attitűddel dolgozom irodistaként, és emellett igyekszem a legtöbb időt fordítani az éneklésre... #Kettősélet – csak így hívom. Talán nem is baj. Változni jó. Az útkeresés is jó. És minél hosszabb ez az út, annál erősebbé tesz. Remélem.

Aminek pedig a lelkünk legmélyén lennie kellene, az a csend. Amikor csak magad vagy. A gondolataiddal, kérdéseiddel, és a válaszaiddal. Ha mindenki megtalálná ezt a békét – mert elképzelésem szerint ez egy békés állapot -, az dominószerűen elindítana egy folyamatot. Naiv hozzáállás, tudom, és sosem lesz globálisan eredményes a „make love not war” mozgalom, de ha csak kicsiben is nézzük, megszűnnének talán a hatalmi harcok...

******************************************

Nektek mi van a lelketek mélyén? Kivel értetek egyet?

Jó olvasást, és ha bármi van ezzel kapcsolatban bennetek, akkor ne habozzatok, írjatok s osszátok meg velem / velünk! Hisz tudjátok: Kezdjünk el beszélgetni egymással.

Varga MajaA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2019.01.22 14:13:39, oldal 411 ms