A nőiesség dícsérete


Kezdhetném azzal, hogy minden férfi kolléga menjen gyorsan a virágárushoz meg bonbont venni, hogy a barátnőjének, édesanyjának és női testvéreinek örömet szerezzen nőnap alkalmából, de ha már elfelejtette, akkor teljesen mindegy, és egyébként sem az én tisztem erre figyelni. Mit is ünneplünk március 8-án? Tényleg van értelme nemzetközi nőnapot tartani, vagy ez megint a fentebb említett kereskedelmi szektor, marketing ötlete?

A nők minden ember életében fontos szerepet töltenek be, vagy azért, mert ők maguk is azok, vagy a párjuk az, esetleg még édesanya is szülte őket. A magam dekadens felfogása szerint, férfiként másért nem is érdemes élni, minthogy megtaláljuk azt a nőt, akinek akár szobrot is állítanánk a két kezünkkel, és hogy tiszteljük, amiért egyetlen elkapott pillantása a mozgólépcsőn, bearanyozza a napunkat.

Ha az ember fia kicsit is nyitott szemmel jár az utcákon, akkor ebben a betondzsungellé változott városban felfedezi, hogy a szürke kockaköveken sétáló hölgyek szépsége és bája virágba borítja ezt a sivárságot. Gondoljunk csak bele, hogy az elrontott napjainkat széppé teszi édesanyánk simogató keze, a barátnőnk csókja, vagy egy tétova mosoly a buszon.

Persze most felhördülhet az óvatlan olvasó, hogy ki ez a nyálas, hősszerelmes gyerek, aki az internetre vetette ez a csapnivaló írást, mégis azt kívánom, hogy fojtsa le a kérdést a felismerés döbbenete. Nézzünk csak körül, hogy mennyit köszönhetünk azoknak, akiket ezen a napon ünneplünk, és lássuk, hogy egy szál virág vagy egy doboz csokoládé milyen csekélység azért, hogy ilyen örömökkel halmoznak el bennünket!

Hölgyeim, a március 8. ugyan az Önök ünnepe, de kívánom, hogy ne korlátozódjék erre az egy napra az a kedvesség amivel találkoznak ma. Engedjék meg, hogy boldog nőnapot kívánjak!
Krejcár OttmárA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2019.01.22 14:16:48, oldal 237 ms