"Azért hiszek benned, mert nincs más"
kép helye

Fotó: Jazzékiel FB oldal ( )

Jakab Péter - mikrofon
Hegyi Áron - billentyűs hangszerek
Miklós Milán - basszusgitár, vokál
Czitrom Ádám - gitár
Szabó László - dob


Hogy kiket takarnak ezek a nevek? Mit csinálnak ők?
Zenélnek.

De ez túl egyszerű megfogalmazás és válasz a kérdésre, mivel a srácok többek ennél. Ők a Jazzékiel, egy rock-alternatív együttes, vagy a mostani műfajelnevezés szerint, kőkemény "dark-jazz".

Szabadszájú fenevadak. Ez jut most eszembe róluk, miközben hallgatom és nézem őket. S ez a szabadság beköltözik egy estére a MÜPA Fesztivál termébe, június 15-én, 20:00 - 22:15 között. Utána pedig folytatódik hajnalig a buli, mert a fiúk afterpartyt rendeznek a Központ-ban, közvetlen a MÜPA fellépés után. A komoly helyről az ellazulásig, de megengedett nekik, hiszen mégis csak idén 15 évesek.

Ne gondolkodjatok sokat - jelöljétek vissza, és gyertek!

esemény linkje: https://www.facebook.com/events/486071888184831/

2001 áprilisában alakultak meg, méghozzá Dunaújvárosban. A kezdeti felállásból mára csupán ketten maradtak: Hegyi Áron (zene, zongora) és Jakab Péter (szöveg, mikrofon). Az első tagcsere óta szintén ős-tagnak számító Miklós Milán (basszusgitár, vokál) után legközelebb Szabó László (dob), majd a utoljára Czitrom Ádám (gitár) csatlakozott.

2005-ben megjelent az első hivatalos kislemez "Legenda Ep" címen, a Mama Records cimke alatt - és nevezhető "igazi" zenekarnak a banda. Sok viszontagság után a zenekar leigazolt a Hunnia Recordshoz, és két nagylemezt készített a kiadónál: az elsőt cím nélkül 2007-ben, majd a másodikat "Holy Shit" címmel 2008-ban, ami 2009 májusában került a boltokba.

S hiába a megannyi koncert, MR2 Akusztik és minden móka, az együttesnél bekövetkezett egy kis három éves szünet... hogy aztán visszatérjenek. Szerencsére.

A visszatérés örömére, 7" inches vinyl kislemezt adtak ki, amit a zenekar a 2014-es Record Store Day alkalmából, a Mamazone gondozásában jelentetett meg. A bakelitkorong két videoklipet is kapott. 2014 decemberében megjelent a Recorder Magazin által életre hívott Európa Kiadó feldolgozáslemez "Jó lesz...'14" címmel, amin a zenekar a záró, címadó dalt adta elő. A harmadik nagylemez, a "Másokat szeretni" 2015 elején, 5 évvel a legutóbbi teljes album - és napra pontosan 10 évvel az első hivatalos kislemez - megjelenése után látott napvilágot. Nem sokkal később, - mindössze fél év múlva - elkészült a nagylemez "tükörkiadványa": egy remixalbum, aminek számozása a harmadik nagylemezt tracklistjét folytatja és a hazai elektronikus élet prominens képviselői gondolták újra a visszatérő album dalait, azonos számsorrendben.

Varga MajaA cikk értékelése 4,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:46:47, oldal 260 ms