Idén újra FEZEN!
kép helye

Fotó: Tar Károly ( )

Tavaly jártam először a fesztiválon és azonnal bele is szerettem. Kicsit olyan érzés volt, mintha hazataláltam volna, így megfogadtam, hogy idén mindenképpen újra elmegyek a FEZEN-re. Aztán télen érkeztek az első nevek, amik megerősítették bennem, hogy jó fogadalmat tettem, amit biztosan nem kell megszegnem. Persze júniusban akadt némi bökkenő, ugyanis az Anthrax és a The Cult, a szerződésük ellenére lemondta a fellépését, ám még így sem ment a dolog a programkínálat rovására, sőt én az Anthrax helyére beugró zenekarnak, még jobban is örülök.

Lássuk, milyen koncerteket nézhetünk meg, ha ellátogatunk Székesfehérvárra?

A finn rockzenének hatalmas szerelmese vagyok, idén pedig a szerencse úgy hozta, hogy két nagy kedvencem is érkezik. Az egyik a The 69 eyes, akikért tinilányokat megszégyenítően tudok rajongani, minden bizonnyal Jyrki hangja miatt, aminek a mélységétől ki tud rázni a hideg negyven fokban is, a másik pedig a Children of Bodom, akiket a hazai közönségnek minden bizonnyal nem kell bemutatni, ám remélem, nem én vagyok az egyetlen, aki kicsit sem sajnálja, hogy ők jönnek az Anthrax helyett. Akinek pedig még így sem lenne elég a finnekből, annak irány a Finntroll koncertje, ahol a finn népzene keveredik a metállal, így garantálva egy kellően őrült bulit.

Maradjunk még egy kicsit a skandinávoknál, hisz Yngwie Malmsteen Svédország leghíresebb gitárosa, szintén tiszteletét teszi, akinek elég lesz a kezét figyelni, szájtátva.

Szintén a csütörtöki napon lép fel a DIO Disciples, akiknek a tagjai egyesével is legendásak, abba pedig bele se gondoljunk, hogy együtt mit fognak csinálni.

A holland Within Temptation, talán a Nightwish egyetlen igazi versenytársa műfajon belül, így mindenkinek ott a helye, aki oda van a szimfonikus metálért.

Azok, akik a kicsit lágyabb zenét kedvelik, szintén találhatnak a fogukra valót. A Faithless ugyan minden évben megfordul nálunk, de mégis ugyanúgy vevők vagyunk rájuk, mint először. Mellettük nem szabad elfeledkezni az Infected Mushroom-ról sem, akik kétségtelenül a pszichedelikus trance műfajának legjobbjai.

Ha még ez sem elég, a német Milky Chance vagy az utcai élő zene koronázatlan királya azaz Dub Fx talán meggyőz titeket arról, hogy ott a helyeteket, ezen a fesztiválon, hisz lássuk be bitang erős a felhozatal, a most futó VOLT fesztivál programját minden bizonnyal kiütéses győzelemmel veri.

Pedig említést sem tettem még a magyar zenekarokról, akiben szintén nem fogunk hiányt szenvedni és garantáltan a legjobbak közül csemegézhetünk. Idén nyáron nincs fesztivál Tankcsapda nélkül, a FEZEN sem kivétel eme szabály alól szerencsére, nem mellékesen érkezik a 30y, az Alvin és a mókusok, a Depresszió, a Junkies, a Halott pénz, a Wellhello, a Kowalsky meg a Vega, a Road, a Blahalouisiana, az AWS, a Hollywood Rose, az Intim Torna Illegál, a Kiscsillag, a Kalapács és még sorolhatnánk a neveket napestig….

Nem mellékesen a Gépház mozi idén is várni fog ránk, aminek a programját később teszik közé a szervezők.

Annyi már ebből is látszik, hogy a FEZEN egy zeneileg hihetetlenül színes fesztivállal vár minket, két nagyszínpaddal, ahol mindenki megtalálja a fogára való koncertet, amit nem szabad kihagyni.

FEZEN fesztivál

Helyszín: MÁV Előre pálya: 8000 Székesfehérvár, Takarodó u. 3

Időpont: 2016. augusztus 3-6.

Jegyárak:

Július 11-ig:
Négynapos bérlet: 15.990 Ft
Napijegy: 6.290 Ft

Augusztus 2-ig:
Négynapos bérlet: 16.390 Ft
Napijegy: 6.590 Ft

Helyszínen:
Négynapos bérlet:16.500 Ft
Napijegy: 6.700 Ft


További információk:http://www.fezen.hu/
Sz. Eszter12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.12 02:38:40, oldal 247 ms