Leadom én is a voksom a SZIGET 2017-re

Yelawolf az új Isten. 36 éves, és amerikai. Mi más lenne, ugye? Ha végig nézed a turnéit, mind-mind Amerikában van, ott már végig járja a kontinenst, Kanadát is, Európában meg fogadjunk, hogy 10-ből 3 ember ismeri csupán a nevét. Nem tudnám megmondani, hogy találtam rá, egyszer csak előttem termett, azt hiszem egy svéd bandának köszönhetem, (nem mondom meg a nevüket, tessék figyelni az oldalt, a következő cikket róluk írom majd!), de belehabarodtam rendesen.

Kezdjük az elején: Teljes neve, Michael Wayne Atha, és amerikai hiphop előadó Alabama államból. Édesanyja 15 éves volt, mikor világra hozta. Yelawolf anyukájáról mindig úgy mesél, mintha rocksztár lett volna, hiszen állítása szerint: folyamatosan bulizott, és kokain hatása alatt állt. Cherokee indián és "fehér amerikai" vérvonalból származik. Talán ezért nem is meglepő a sok költözködés gyerekkorában, de végül Nashvilleban, Tennessee államban telepedtek le, itt is végezte el az iskolát a kis Wayne. Látszik, hogy nagyon hűséges ehhez a városhoz, hogy sokat jelent neki, mert majdnem mindegyik számában megemlíti. Rá tényleg igaz az, hogy hálás mindazért, amit kapott, és hogy sosem felejti el, honnan jött.

"Yelawolf egy interjújában elmesélte, hogyan született a művészneve. Mivel indián vér is folyik az ereiben, így hasonlatok kapcsolatából keletkeztette, mint sárga (yellow) és farkas (wolf). Az ő szavaival élve: " Yelawolf egy őslakó amerikai, apám Cherokee volt, anyám fehér. A sárga az erő, a tűz, a fény és az éhség színe. A farkas pedig megmutatja a képességeimet a túléléshez."

Yela egy ideig hajléktalanként élt, amikor Berkeley-ben, Kaliforniában tengette a mindennapjait. A legtöbb időt Berkeley People's Parkjában töltötte, hajléktalanokkal körbevéve, ahol az emberek rengeteget segítettek nekik, leginkább élelemmel. Aztán néha az embernek eljön egy meghatározó pillanat, amikor változtatni szeretne azon, ahogy éppen él: van, akinek sikerül, és van, akinek nem. Az előadónak jelen esetben sikerült, felhívta édesanyját azzal, hogy remélhetőleg hazatérhet Alabamába. Édesanyjának nem volt sok pénze, de azért vett neki egy jegyet haza.

Saját szavaival élve: „December huszadika volt, s január elsején Seattle-ben, Washingtonban voltam. Washingtonban felvettek egy hajóra, hogy legyen pénzem. Ott született meg Yelawolf."

S ha már ennyire oda van mindenki Eminemért, el kell árulnom, hogy Yelawolfnak is van hozzá köze.

Első debütáló lemeze, ami igazából mixtape volt, 2005-ben jelent meg "Creek Water" címen, ekkor még egy lemezcéghez sem csatlakozva, független előadóként. 2007-ben leszerződött a Columbia Records-hoz, mely szárnyai alatt született a "Kickin" című, és a "Fearin' and Loathin' in Smalltown, U.S.A." című első stúdió albuma. Ez nem került kiadásra.

2005-től 2010-ig egy EP-je és négy mixtape-je jelent meg.

2011 márciusában aláírt Eminem saját kiadójához, a Shady Records-hoz, melynek szárnyai alatt került piacra a Radioactive album 2011 november 21.-én. Második stúdió albuma, amit szintén itt készített el "Love Story" címen, 2015-ben jelent meg.

Azóta létrehozta független kiadóját, "Slumerican" néven.

Van még kérdésed, miért ráteszem le a voksom? #YelawolfforHungary & #YelawolftoHungary

kép helye

Fotó: Yelawolfs FB page ( )
kép helye

Fotó: Yelawolfs FB page ( )
kép helye

Fotó: Yelawolfs FB page ( )
kép helye

Fotó: Yelawolfs FB page ( )
Varga Maja12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:37:30, oldal 246 ms