A modern kori Peggy Bundy
kép helye

Fotó: ( )

Mindenki emlékszik az Egy rém rendes család című sorozatra, ahol Peggy a lábát lóbálja egész nap, a munkát, igen a házimunkát is messziről kerüli, Al pedig gályázik, hogy eltartsa őt és a gyerekeit.

A helyzet az, hogy ez a felállás még mindig létezik.

Hogy miért?

Be kell látni vannak olyan nők, akiknek nincs igénye az önállóságra. A munkára meg végképp nem.
25 felett anyuéknál lakni, délig aludni és semmit se csinálni, teljesen rendben van szerintük. Esetleg gyorsan férjhez menni, szülni három gyereket, felvenni a CSOK-ot és ülni a kanapén, míg világ a világ Rosalindát bámulva, na igen az élet, az opció.

Ismerek ilyen lányokat, évek óta hallgatom az egyiktől, hogy dolgozni akar, csak mégis azt látom, hogy nem akar. Diplomás felnőtt, még esze is van, csak lusta.
Ha ugyanis dolgozni akarna, legalább egy önéletrajzot elküldene valahová.

Ül és magyaráz, hogy mennyire szar a családjának, mert hitelük van és én értsem meg, hogy mennyire kilátástalan minden, majd iszik egy vodkát. Ötvenezret kap havonta, mert egy karriert építő nőnek segít. Büszke magára, mert szerinte sok a lehetőség a dologban és pénzt keres, amit elkölt cigire meg rúzsra, de ez lényegtelen ugyebár.

Mondjuk tény, hogy pénz, de ha elmenne bárhova máshova dolgozni, legalább a dupláját megkeresné és ezt a lehetőséget is csak véletlenül sodorta elé az élet...

De ő szakember.

Hát a szempillaspirálozáshoz meg a fésülködéshez nálad jobban senki nem ért anya, de a munkatapasztalatod egyenlő a nullával, pedig már évekkel ezelőtt befejezted a sulit.

Ja, hogy te azóta se találtál melót? Bumm. Mondjuk, aki nem keres, az nem is fog, igazad van, inkább tarts házibulikat a szüleid pénzén (mert hiába a hitel, alkohol mindig van nálatok 20 főre is), majd mikor reggel hatkor mindenki elment, feküdj le aludni, hogy estére csinos legyél.

Lehet, hogy ez az élet?

Elvégre ott a pasid, dolgozik, pénzt keres, nem issza el. Te szép vagy, szórakoztató, frásznak dolgozni, majd ő eltart. Elfogdaott, van ilyen.

Benyögi, hogy élete párjával három gyereket akarnak, mire majdnem ráköpöm a fröccsöm, hisz kirobban belőlem a nevetés.
Három gyerek? Neked? Viccelsz? Mégis miből fogod eltartani? Tudod, hogy mit jelent egyáltalán számlát fizetni? Boltba menni és a saját pénzedből bevásárolni? Tudod mennyibe kerül egyáltalán egy 15 mosásra elegendő mosószer? Márpedig három gyerek mellet éjjel-nappal mosni fogsz és ahogy ismerlek, nem a kis kezeddel meg mosószappannal vakarod majd ki a fűfoltot és a kakit a ruhákból.
Hát hülye vagy te édes lányom?

Mosolygok, nem szólok bele, nem az én dolgom, de azért így forog a kerék az agyamban és nem értem, hogy mit képzel.

Oké, az egy dolog, hogy én 15 éves korom óta melózom, nem azért, mert muszáj volt, hanem, mert így akartam. Igényem volt már akkor is az önállósodásra.
Nem mindenki működik így, de mikor azt látom, hogy ezek a csajok akik tényleg nem buták, azért barátkoznak emberekkel, mert tudják, hogy csurran cseppen nekik egy cigi vagy egy feles, az szánalmas és visszataszító a szememben.

Fogom a fejem és nem értem. Ezért küzdenek itt több millióan, hogy egyenjogú légy, hogy aztán szembe köpd a női nemet azzal, hogy két vodkáért kirakod a melled és miniszoknyát veszel fel?

Mert még csak kurva se vagy, hogy megdolgozz érte, hisz ezek a szerencsétlen srácok szexet se kapnak, és igen ők is hülyék, de mégis.
Még prostinak elmenni is lusta vagy, hisz az is munka. Olyan, amilyen, de munka.

De mi lesz, ha egyszer a szépséged elmúlik, ha a felsőd a térdednél kell kigombolni, hogy kidobhasd a cicid, ha megszülöd a három gyereked és már rohadtul nem lesz ilyen az alakod?

Ha a pasid rájön, hogy csak kihasználod és egy szánalmas lusta dög vagy és elhagy egy olyanért, aki belerakja azt, amit neked kéne ebbe a kapcsolatba.
Ott fogsz sírni három gyerekkel munka nélkül és keresel egy másik barmot, akinek még jó vagy te, miközben az előző gyerektartásából próbálod a hajótokat irányítani, de még Sarka Kata is csak 75 ezret kap gyerekenként, akinek milliomos az exe, te mi a jó Istent csinálsz, majd jobb esetben 25 ezerből?

Mit tanítasz majd a lányodnak?
Hogy tanulj, hogy szórakoztató légy és ne totál ostoba, de a munka az büdös, nem kell önállónak lenni és mindig van egy idióta, aki fizet, ha elég szép vagy?

Igen vannak ilyen nők, akik helyett kicsit én szégyellem magam.
Akik helyett én akarok elnézést kérni a férfiaktól, amiért le van tépve a fejük, miközben valahol igazuk van, hisz még mindig olyan sok az önállóságot nem igénylő, házimaca, akit el kell tartani és aki igenis jobb, ha befogja és kussol, amíg más kenyerét eszi és semmit se tett le az asztalra egész életében a köroömreszelőn kívül.

Leültetném az elvakult feministákkal ezeket a lányokat, hogy nézd ez érted küzd, te meg ezért és mindketten hülyén csináljátok.

Sajnálom, hogy szerintetek az a normális, hogy semmit nem kell tennetek az életben csak sminkelni és hülyeséget fecsegni.

Hogy a tehetségeteket elpazaroljátok a lustaságotok miatt.

Hogy nem akartok értékes tagjai lenni a társadalomnak és, hogy a gyerekeitek csak ingyenélést tanulnak majd tőletek.

Sajnálom a szüleiteket, akik azért iskoláztattak, hogy ti mindent elérjetek, karriert építsetek, megmutassátok mire vagytok képesek, ti pedig az egészet sutba vágjátok.

Sajnálom, hogy nem érzitek úgy, hogy ha már otthon laktok be kéne szállni a költségekbe ennyi idősen és senki nem tanított meg titeket milyen kivenni a részed valamiből.

Sajnálom a párotok, aki elvakultan szeret benneteket és hagyja, hogy ilyenek maradjatok.

Sajnálom, hogy senki nem rúg titeket istenesen seggbe, hogy ne Peggy Bundyként tespedjetek a kanapén csokit zabálva.

Sajnálom, hogy még a tisztelet szót se ismeritek azzal szemben, akinek a kenyeret köszönhetitek.Sz. EszterA cikk értékelése 3,0 - 2 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.10 17:20:43, oldal 251 ms