Újra Budapesten!

2017. február 23., csütörtök 20:00
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 5900 Ft, elővételben: 5500 Ft.

A fantasztikus hangú, d'n'b-vel, dubsteppel, dancehallal kacérkodó, de alapvetően soulénekenes-dalszerző Alex Clare novemberben jelenteti meg harmadik albumát. A lemez februári turnéján visszatér Budapestre, hogy ezúttal az A38 Hajón, egy forró hangulatú klubkoncerten adja elő új dalait és persze a "Too Close"-t meg többi hatalmas slágerét.

A harmincegy éves Alex Clare még a kétezertízes évek elején jelentette meg első lemezét, a "Lateness of Hour"t. Bár az album tele volt remek dalokkal, producerei a legnagyobb sikerkovácsok voltak, Mike Spencer és a Major Laser duó, igazából csak közepesen érdeklődött utána a közönség. Alex Clare-t ki is rúgták a kiadótól az Island Records türelmetlen urai, pár héttel azelőtt, hogy a lemez egyik slágergyanús dalát, a "Too Close"-t kiválasztották volna a Microsoftnál egy kampány reklámfilmjéhez.

Ahogy az már lenni szokott, a kampány óriási sikert aratott, a "Too Close" a listák élére katapultált, a dalt Brit Awardra jelölték, Alex Clare pedig egy csapásra hatalmas sztár lett. Egy pillanat alatt felfedezték a Lateness of Hour többi dalát is, amik egymás után kúsztak a slágerlistákra és a rádiós játszásokba.

Clare visszakerült az Islandhez, ott jelentette meg visszafogottab, személyesebb második lemezét, a Three Heartsot. Közben dolgozott együtt a Rudimentallel, Sub Focusszal, Don Diablóval. Aztán ismét kiadót váltott, és az idén novemberben megjelenő Tail of Lions már a Sonynál jelenik meg.

Clare fantasztikus hangja, elektronikával kacérkodó dalai, karakteres személyisége hatalmas népszerűséget hozott neki. Ritka alkalom, hogy szűk körű klubkoncerten hallhatjuk-láthatjuk produkcióját, ezért is lesz különleges este ez a februári csütörtök az A38 Hajón.

Lemezek:
The Lateness of the Hour, 2011
Three Hearts, 2014
Tail of Lions, 2016


(sajtóanyag)
Varga Maja12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:37:02, oldal 243 ms