Vasárnapra NEKROMANTIX!

Áprilisban hiánypótló eseményen vehetnek részt a hazai psychobilly rajongók, hiszen végre Budapestre látogat a műfaj dán-amerikai alapzenekara, a több mint húszéves múltra visszatekintő, horrormanírokban gondosan konzervált Nekromantix, akik nemcsak meghódították Amerika – és persze a világ – élőhalott történeteire fogékony, táncoslábú zenehallgatóit, hanem mindmáig saját hatásukon túlmutatva határozzák meg a szubkultúra jelenét.

Nekromantix

Kim Nekroman triója tizenöt éve alapjaiban adott új impulzust a műfajnak: a kilencvenes években egész Európát, valamint Japánt is többször bejárta az MTV-t is meghódító, Grammy-díjas zenekar, akik már ekkor kultstátuszba kerültek a tengerentúlon a nehezen beszerezhető importlemezek jóvoltából. Aztán 2001-ben a Rancid énekes-gitárosa, Tim Armstrong leigazolta a zenekart saját kiadójához, a Hellcathez, amely ennek köszönhetően újabb löketet adott a psychobilly-mozgalomnak. Többek között így emelkedhetett fel többek között a Tiger Army is: a psychobilly azóta a világ minden pontján él és virul, és ebben nagy szerepe van a Nekromantix önironikus, szórakoztató pokoljárásának, amivel csúfot űznek életből és halálból egyaránt. Persze a zenekar dalaiban a danse macabre is csak épp olyan elem, mint Kim mára legendássá vált koporsóbőgője: a Nekromantix a színpadon él a leginkább, és ezt végre áprilisban az A38 fedélzetén is megtapasztalja mindenki, aki szeretne szembenézni a saját végzetével.

The Silver Shine


Kevés magyar zenekar mondhatja el magáról, hogy végigturnézta Amerikát és ezek után a fellegekből le tud ereszkedni a földre. Legjobb példa erre a THE SILVER SHINE zenekar, aki idén harmadik alkalommal megy vissza az Amerikai Egyesült Államokba turnézni.... nem véletlenül, hiszen múlt ősszel egy 2 hónapos turnét nyomtak le odaát és olyannyira felkeltették a kinti szervezők figyelmét, hogy máris leszerződtették őket újból egy kaliforniai fesztiválra és egy 3 hetes nyugati parti túrnéra. Valamit tudnak, amit más nem. Világszerte összesen 33 országban turnéztak, Amerika mellett Brazíliában és majdnem az összes Európai országban évente folyamatosan több, mint 100 koncertet adnak. Amit a zenekar színpadon nyújt, az nemcsak itthon, hanem külföldön is egyedülálló. A recept: vintage punk rock'n'roll villámkezű női nagybőgőssel, olyan bandák hatásaival, mint a SOCIAL DISTORTION, RANCID vagy a legendás MOTORHEAD. A 2004 óta aktív trió hetedik nagylemeze 2013 áprilisában jelent meg a német Wolverine Records gondozásában. A zenekar éppen az új videója forgatókönyvén dolgozik és még tavasszal látható lesz az eredmény. Vörös/fekete zebra mintás nagybőgő, extrém színpadi energia, klasszikus 50-es Elvis mikrofonok.... senkivel nem lehet őket összekeverni!
forrás: A38 hajó, sajtóközleményAnonymus12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.10 17:23:43, oldal 257 ms