Kedves nők, akik kezdtek elfeledkezni arról, hogy a férfi is ember!

Elismerem fontos, hogy beszéljünk arról, a nőknek mihez van joguk, hogy kéne velünk bánni, mit érdemlünk, milyen kemények vagyunk, mennyi dologra vagyunk képesek egyedül is, mennyi pénzt kéne keresnünk, és hány megoldásra váró probléma van még a társadalmunkban, ami minket, nőket érint és megoldásra vár. Tisztázzuk előre, hogy mindezzel egyet is értek sokszor.

Girl power mindörökké, törjenek a csajok világuralomra, döntsenek a saját sorsukról, és bassza meg a mosás, meg a szülés majd „megvár” mindenkit, ha épp úgy döntünk, de arról kezdünk elfeledkezni ebben a hatalmas önállóságban, hogy a férfiak is emberek, és nem kéne őket sárba taposni most, hogy mi kivakartuk már valamelyest magunkat az elnyomásból. Néha úgy érzem, mintha veszélyeztetve lennének, ugyanis a férfigyűlölet igenis kezd elhatalmasodni, mintha bosszút akarnánk állni a régi időkért, amikor nem dönthettünk magunkról, és ezzel egy újabb problémát teremtünk.

Kérlek titeket, vegyük azt alapul, hogy igenis léteznek még férfiak, akik csak egy nőre vágynak, akik nem csalnak meg, nem vernek meg, nem mosogatógépnek, szakácsnőnek vagy inkubátornak tartanak, nem akarnak elnyomni, nem terrorizálnak, nem anyapótlékot keresnek, se nem szexrabszolgát, hanem társat, akit egyenrangúként kezelnek egy kapcsolatban, akikkel leélnék az életüket jóban és rosszban is egyaránt. Igen, léteznek még ilyenek, személyesen ismerek jó párat.

Ezeknek a férfiaknak pedig igenis joguk van boldognak lenni!

Nem kell általánosítani, amit oly’ sok esetben látok, nem kell azt feltételezni a normális férfiakról is már előre, hogy tapló bunkók, akik át fognak verni; nem kell azt hinni, hogy a bókjaik hamisak; nem kell előre ítélni, mert túl sok a rossz tapasztalat, és nem kell amazonként küzdeni az ellen, hogy nőként bánjon velünk egy férfi. Értem én, hogy egyedül is bármire képesek vagyunk, de nem jobb, ha fenntartjuk a szerepeket egymás között és nem mossuk össze a nővel a férfit, a férfival a nőt? Nem jobb neked nőnek lenni és hagyni, hogy a férfi, férfi lehessen?

Nőnek lenni pedig azt gondolom, nem gáz egy kapcsolatban sem, nem ciki és nem fúj, hogy nem mi hordjuk a gatyát. Nem gáz, ha kedvesek vagyunk, mert nem, nem attól tanulják meg, hogy egy nő kincset ér, ha vasszigorral várjuk őket, hogy még be se léptek az ajtón és már buzeráljuk, hogy vigye le a szemetet, szerelje meg a kapcsolót, szar volt a délelőtt, de még a délután is, lehányt a gyerek és a szomszédnak is az anyját. Nem leszünk attól alárendelve nekik, ha odabújunk, ha megkérdezzük milyen napjuk volt, sőt attól sem, ha meleg vacsorával várjuk és végighallgatjuk őket, hogy aztán ő is végighallgasson minket, mert ezek a ritka példányok igenis megteszik, és le fogják vinni a szemetet és a kapcsolót is megjavítják, miután beszélgettek tíz percet a társukkal.
kép helye

Fotó: we heart it ( )

Nem ezeknek a férfiaknak a hibája, hogy a munkáltatód kevesebb fizetést ad ugyanannyi munkáért, amennyit egy férfi lát el, nem ők találták ki, hogy gyerekszülésre a mi testünk alkalmas, nem ők fogják az öklüket rázva vagy épp az arcodba csapva leverni rajtad a saját komplexusaikat.

Neked viszont nem kell állandóan acsarkodni ezekkel a férfiakkal, nem kell habzó nyállal nőgyűlölőnek kikiáltani azt, akinek más a véleménye, normálisan megfogalmazza, de más van a lába között, nem kell a műsírás, hogy téged már megint bántottak, mert nő vagy. Lehetséges, hogy nem is azért bántanak, mert nő vagy, hanem sokkal inkább azért, mert egy hülye picsaként viselkedsz, aki a feminizmus zászlaja mögé bújik, mert ott megvédenek pusztán azért, mert sosem volt péniszed.

Csak az internetes kommenteket olvasva elborzadok, hogy hogyan képesek egyes "hölgyek", ennyire lealacsonyodni, minden tartásukat elveszíteni, és olyan balhét generálni egy férfival szemben egy szimpla véleménykülönbségen, hogy szegény pacák fülét-farkát behúzva eltakarodjon az oldalról is, mert asszonyverő, szexista fasznak kiáltják ki a fogcsattogtató, megkeseredett, ezer sebből vérző picsák. Persze van az éremnek másik oldala is, nem tagadom, de maradjunk most ennél.

Mert amennyi tapló barom rohangál az utcán, kezd ugyanannyi ostoba tyúk is lenni, akik ahelyett, hogy felállnának egy vagy akár száz férfival szemben kudarcba fulladt, kínzó csatából, kihúznák magukat és büszke nőként tovább haladnának a saját életük rögös útján szeretve és elfogadva azt, hogy nem lehet mindenkinek ugyanaz a véleménye, átmennek kaktuszba és szúrnak és fájnak. Gyűlölnek. Gyűlölnek és általánosítanak. A volt alkoholista férjükhöz hasonlítják a normális férfit is, keresik a gikszert ott is ahol nincs, meg akarják mutatni, hogy ők aztán amazonok és nincs szükségük este egy ölelő karra se, mert annyira kurva kemények, hogy bármikor átgázolnak egy alávaló pasin, de egy hordányin is. Mert jobbak, mert erősebbek, mert nők, mert szülni tudnak, mert el voltak nyomva és a felmenőik elkezdték kivívni nekik, hogy dönthessenek magukról, csak az a baj, hogy ők nem ezt akarták szerintem.

Szerintem azt akarták, hogy tanulj, hogy kinyíljon a világ a számodra, azt akarták, hogy szavazz, hogy dönts, hogy lehessen saját akaratod és beleszólásod a saját életedbe, hogy válhass, hogy pénzt kereshess és dolgozhass, hogy ne csak szolgálj, hanem élj. Ma ezt Magyarországon nagyrészt megkaptuk. Természetesen még mindig vannak hibák a rendszerben, de ez nem csak a férfiak hibája.

Szeretnék egy olyan világban élni, ahol a barátnőm két éves kisfiát nézve, nem merül fel bennem, hogy a kislány akivel most még édesen labdázik, egyszer elharapja a torkát.
Félek, hogy mire ő felnő, az acsarkodó picsáknak köszönhetően nem férfi lesz, hanem egy görcs, aki a kocsiba nem tud tankolni anyu nélkül, hogy kevesebbet fog keresni, mint egy nő, ugyanannyi munkáért, hogy talán nem is mehet egyetemre, mert csak egy férfi és örüljön neki, hogy nem kuss a neve, örüljön annak is majd, hogy nem törött kézzel, monoklival kell főznie a vacsorát, ami ha a nejének nem ízlik, akkor aztán fájhat a feje, hogy tegye jóvá.
Féltem.
Vigyázzatok rá és a jogaira, kérlek.

Sz. EszterA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.11 06:35:27, oldal 244 ms