Macskás lány lettem

Macskás lány lettem.

Macskás lánynak nem születik az ember, azzá válik.

Én négy hete váltam azzá, amikor az emberem munka közben kimentett egy kidobott, koszos vakarcsot a furgon kereke alól.

Belenéztem a szemébe és totálisan átgondolatlanul, brutálisan felelőtlenül úgy döntöttem, ő mától az enyém, amíg a halál el nem választ. Egy pillanat műve volt és gazdi lettem.

Szóval van egy Szása nevű, majdnem 1 kg-os, lassan két hónapos kölyökmacskám, aki előszeretettel ugrik fejest a kukába, bőrradírt nem kell használnom, mióta nálunk van, hisz az alkarom tökéletes kaparófának minősül, ha pedig piercinget akarnék, elég lenne a fogait használnom tű helyett. A kézfejemen már tapasztaltam, hogy elég éles a foga és könnyedén szúrja át a bőrt.
Természetesen állandóan zúg, ahogy az emberem mondja (zúg = dorombol), nyávog és folyamatosan éhen akar halni. Tudjátok, nem etetjük minden percben, ez pedig egyenlő nála azzal, hogy éheztetjük…

Gazdinak lenni azért nem könnyű. Gondolom tudta ezt az is, aki Szását az utcán hagyta, gondolván nagy cica, a maga 1 hónapjával, vadászik majd magának egeret és az eső elől is el tud bújni, ha akar. Elvégre van két füle és mégse szatyor, négy lába, amivel tud szaladni, foga, karma, ha enni akar, használja, puha bundája, ha fázik, megoldja. Ha meg nem, csak lesz valami szerencsétlen balfasz, aki beviszi egy menhelyre, vagy egy olyan idióta barom, aki azt mondja neki, hogy egy életem, egy halálom, mától te az enyém, én a tiéd.

Hát jelenetem, én lettem az idióta hülye barom, amikor megláttam az anyósülésen, amin egész nap durmolt, míg emberem dolgozott. Ő vette észre az autó alatt és volt olyan kedves, hogy nem lapította ki, hogy a hullájából, valaki gyrost csináljon vacsorára. Mondjuk nem mintha túl nagy élet lett volna a környéken ahol találta. Felszedte, a kis ribit, az még egy dolog, viszont gondolkodás nélkül haza is hozta. Hát ilyen az én pasim. Én meg, mint az elnyomott, férfiuralom alatt tartott asszonyka elfogadtam, hogy innentől kezdve hárman vagyunk. Én, az emberem meg a Szása nevű, dörgölőzős ribi.

Most már őt is etetnem kell, élete végégig, de legalább már szobatiszta, ami nagy teljesítmény egy ilyen tudatlan kis vakarcstól.

Orvosnál is járt, mert hát ki tudja az utcán mit szedett össze. Kiderült, hogy semmit. Egészséges. Azért túl van már az első oltásán és egy kis féreghajtót is kapott, biztos, ami biztos alapon.


kép helye

Fotó: ( )

Ahogy telt az idő egész jóban lettünk. Ma már csak napi kétszer akar felfalni, de még mindig jobban járok, mint a kutyák, akik retteghetnek őnagyságától, ugyanis mindegyiket, válogatás nélkül le akarja vadászni.

Nem került menhelyre, adoptáltuk az útszéli kiskorút, akkor is, ha nem mondanám, hogy átgondolt döntést hoztunk.

Tény, hogy nem ez volt a legjobb és a legfelelősségteljesebb döntés, amit valaha hoztam és nem bíztatnék senkit arra, hogy a hasára csapva vigyen haza egy kisállatot, sőt, ez a fajta hozzáállás nagyon távol áll tőlem.
Ám azt is tudom, hogy hiába hirtelen döntés következménye, hogy Szása velünk van, gondoskodni fogunk róla és szeretni, akkor is, ha megnő, megöregszik, beteg lesz.

Én azt szeretném, ha gazdik akartok lenni, alaposan gondoljátok át, hogy tényleg gondoskodtok-e arról az állatról, akit hazavisztek, amíg csak éltek.

Azt szeretném, ha ivartalanítanátok, hogy ne szülessen még több kölyök, aki az utcára kerül majd (és ez még ugye a jobbik eset).

Azt szeretném, ha adoptálnátok és nem vásárolnátok állatokat, ugyanis a menhelyek tele vannak. Egy házimacska is ugyanúgy zúg, mint egy perzsa, ugyanolyan szeretetgombóc, vigyétek őket haza.

Azt szeretném, ha nem támogatnátok szaporítókat.

Nem tudom miért sodorta őt hozzánk a sors, de így alakult. Egy percig se bánom, akkor se, ha az emberem káromkodva halássza ki a kukából, amibe fejest ugrik, akkor se, ha szétrágja a kezem és kilyukasztja a karmával a kedvenc felsőm, akkor se, ha drága az oltás, ha fél percenként kell kitakarítani utána.

Ezzel jár.

Macskás lány lettem.


kép helye

Fotó: ( )
Sz. EszterA cikk értékelése 4,0 - 2 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2019.01.22 14:17:15, oldal 282 ms