Kirakat

Mész a plázában, nézed a kirakatokat és magadban mosolyogsz, hisz természetesen a vásárlásra kínált ruhák, az összes próbababán jól állnak, de te tudod, hogy rajtad, semmi sem ott van, mint azon a fröccsentett műanyagon, ugyanis nem valós az egész. Persze azért is felpróbálod, hátha…

Ezzel még egész kevés baj van, de mi van a kirakat életekkel, amiket szájtátva bámulunk és titkon talán irigylünk, akkor is, ha tudjuk, hogy a kirakatnak, a valósághoz köze sincs?

Mert ránk tukmálják, hogy ha nincs több milliárd a számlánkon, senkik vagyunk, ha nincs nyolc luxusautó a garázsban, nem érdemes élnünk, ha nem száz fürdőruhával megyünk nyaralni, az egész szart sem ér, ha nem vagyunk csokibarnák, csontsoványak, tökéletes fogsorúak, drága órát viselő, tükörben szelfiző instalányok vagy instafiúk, nem is volt érdemes megszületnünk.

Márpedig én a napallergiám miatt, hófehér vagyok, a számlámon sincs több milliárd, nem bújok dagadt, öreg fickókhoz esténként, akik eltartanak, én meg magamban imádkozom, hogy haljanak már meg és legyen enyém a pénzük, a sok átszenvedett éjszakáért, amit velük töltök, ugyebár ennyi járna. Egy fürdőruhám sincs, mert hát napallergiásan minek és még órát se hordok, mégis szeretem ezt a valóságos életet, amiben dolgozom a pénzemért, amiben igazi barátaim vannak, amiben nem csak a szépet lehet látni, hanem azt is, hogy izzadok a 40 fokban, elfolyik a sminkem is, ha víz éri, néha zsíros a hajam és nincs időm megmosni (ég áldja a száraz sampon feltalálóját), amiben igenis mocskosul össze tudunk veszni a pasimmal, amiben a macska a zuhanytálcába pisil néha, amit én takarítok fel, ugyanis nem túltenyészett a dög és nincs 200-as IQ-ja. Sőt, néha a lábam is szőrös… Na bumm, erre mit lépsz babám?


A valósághoz hozzátartozik, hogy a fokhagymás lángostól bizony büdös lesz a szád és ha sokat eszel belőle, nagy lesz a segged is, de nincs nyár lángos nélkül, ugyanis, ha tetszik, ha nem, ha Update, ha nem, de finom.

Ez a saját valóságom.

Persze bemutathatnám ezt úgyis, hogy tudatosan védem a bőröm a nap káros sugaraitól, mert nem szeretnék bőrrákot kapni, írhatnék a bőrrák és bőröregedés kialakulásának folyamatáról számos cikket, kereshetnék pénzt azzal, hogy fényvédőket gyártó cégeket reklámozok és eladhatnám a lelkem már csak ezzel az egy témával is az ördögnek. Nem teszem.

Írhatnám, hogy a macskám, egy ördögien okos jószág, de a helyzet az, hogy dorombolni, nyávogni, aludni meg zabálni tud. Persze cuki, és ami cuki arról tudjuk, hogy eladható.

Rajtad áll ugyebár, hogy mit teszel ki a saját kirakatodba. Rajtad áll, hogy a szerelmed, hogy mutatod be az üveg mögött. Úgy, mint a világ legjobb pasiját, akivel sosincs semmi gondotok, mert rózsaszín vattacukorfelhőben andalogtok az élet rögös útján, vagy, mint a trehány disznót, aki ritkán mosogat el, de imádod, gyenge vagy, nem tehetsz ez ellen semmit.

Kicsit elegem van a kirakatokból, amiben azt mutatjátok, hogy a gyerek is rózsaillatút kakil, hogy a hajatok mindig gyönyörű csigákban hullik le a vállatokon, hogy sosincs egy folt a ruhátokon, hogy képesek vagytok ezt halálosan komolyan is gondolni és azt hinni, hogy beveszem, hogy számotokra minden tökéletes. Tudom, ti nem jártok wc-re, nem dörzsöli ki a zsepi az orrotokat, ha megfáztok, mert hát nem is fáztok meg soha, nektek nincs bajotok. Nekem van. Például veletek.

Ti, a kirakatban lévő szarjaitokkal, tinik és felnőttek szívét fájdítjátok, nem értitek meg, hogy károsak vagytok a társadalomra, hazudtok, kliséket tetováltok magatokra, így teszitek ki a facebookra és az instára és azt hiszitek, hogy a klisékkel mindent el lehet intézni. Azt a magot ültetitek sokak fejébe, hogy ez valós, hogy ezt kell elérni, hogy ez az élet. Hát van egy szar hírem. Nem!
kép helye

Fotó: ( anna.hu)

A valóság az srácok, hogy az emberek nagy százaléka abból megy nyaralni, hogy dolgozik, abból eszik, abból van lakás meg persze hitelből. Sokan mások wc-jét takarítják a napi betevőért.

Arról miért nem posztol senki? Miért nem posztolsz az öregemberről, aki félrészegen egy aluljáróban a saját ürülékében alszik? Na az a valóság! Az, hogy hó végén sokan pirítóst esznek, na az igaz. Az, hogy Budapesten olyan elmeroggyantak rohangálnak, akik élve nyúznak meg egy macskát.

Száznegyvenezer forintból fenntartani, egy három fős családot, az igazi teljesítmény, de kiteszed a kirakatba?

Nem.

Örökítsétek és mutassátok meg a valóságot, mert engem már nem érdekel a kirakat.
Sz. EszterA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2019.01.22 14:14:52, oldal 230 ms