Ne oszd az észt

Napjában hússzor futok bele az interneten kóborolva, ilyen-olyan oldalakon, hogy egy ember, attól függetlenül, hogy férfi vagy nő, mitől lesz vonzó és sikeres. Csak annyi dolgod, hogy megfogadd a szerző tanácsát, vedd meg a könyvét, a kazettáját, az előadásaira a jegyet és máris gyönyörű, gazdag és okos leszel.

Könnyű nem?

Nem.

Mert ez mind marhaság.
kép helye

Fotó: ( pinterest)

Jönnek az instagarmon a képek, csodás idézetekkel ellátva, amik nem is csodásak, csak buta közhelyek, de az agyad könnyen befogadja és bólogat rá. Miért? Mert ezeket már ezerszer hallotta, nem kell feldolgoznia az infót ő is tudja, hogy nem a külső a lényeg, meg jól kell magad érezni és bevonzod a jót, és ha sikerességet sugárzol sikeres leszel, és hajrá mosolyogj, akkor is, ha elesel, szóval tudjátok a szokásos klisék, amikkel rohadtul nem megy semmire az ember, de nem is kell gondolkozni rajtuk, elég bólogatni.

Azért én szétázva az esőtől, elfolyt sminkkel, kávébajusszal, dideregve, nem tudom magam jól érezni és azt hiszem, hogy ha egy kisgyerek rám pillantva elkezd bőgni, igenis a külső a lényeg.

Meg azt sem hiszem, hogy egy kisnyugdíjas olyan jól tudna a havi 64 000 Ft-jából, aminek a fele gyógyszerre, a másik fele meg lakhatásra és túrós tésztára megy el sikerességet sugározni, hogy hirtelen sikeres legyen. Szerintem hiába indít blogot a világ legjobb pogácsa receptjével, meg azzal, hogy hogyan spórolj (mert azt lefogadom, hogy ő tényleg tudja, hogyan kell pénzt megtakarítani), esetleg mi egy 50 éve tartó házasság titka, akkor se fogja senki felkapni Marika nénit és a kis tyúkjait. Igen, még akkor se, ha valódi tudás van a háta mögött, nem szimpla marketing.
kép helye

Fotó: ( pinterest)

„Olyan nő szeretnél lenni, akit akarnak a férfiak és nem csak egy éjszakára?”

Na most holt komolyan, ez milyen hülye kérdés már? És a költő komolyan gondolta, hogy én, mint nő, nem tudom a választ arra, hogy hogyan érjem el, hogy ne csak egy éjszakára akarjanak? Már mondjuk az is sokat segít, ha 5 perc után nem ájulok a pasi ágyába, de szólj, hogy ha tévedek.

És amikor minden bejegyzés úgy indul, hogy: „Óriási tévedésben van az, aki…”

Aki? Aki nem rád hallgat és nem vesz meg tőled semmi vackot? Aki bevállalja, hogy egy szakítás után, fagyit kanalazva bőg és sorozatot néz, miközben látja lelki szemei előtt, hogy nyolc macska közt hal meg, akik felfalják majd a puha kis testét, mert senki nem néz majd rá, hisz egyedül lesz? Aki, elmegy minden nap dolgozni, mert tudja, hogy abból, hogy egész nap a seggére edz és a te vackaid olvassa nem lesz kenyérre pénze, bármit is sugároz magából?

Majd te megmondod nekem, hogy csak akkor leszek boldog ha kockás lesz a hasam, hisz van egy személyi edző papírod is és eladsz nekem valami cuccot, amitől olyan karcsú leszek, mint a nádszál és ragadnak majd rám a pasik?

Mert te annyira tudod a frankót, de akkor miért is nem jönnek be a nagyszerű tanításaid? Azt persze mindig meg tudod magyarázni és írsz egy új könyvet, amitől te leszel sikeres és nem az, aki megveszi.
kép helye

Fotó: ( pinterest)

Mi van akkor, ha én meg azt mondom, hogy dolgoznod kell? Az élet néha szar, akkor is, ha van egy jó ötleted és bele is rakod az energiát, de előfordul, hogy akkor se jön össze és nem leszel milliárdos csak egy pénztáros.

Akkor is elhagyhatnak, megcsalhatnak, kibaszhatnak veled, ha olyan dögös vagy, hogy Aphrodité elbújhat mögötted.

A boldogság nem egy klisé és nem egy szép mondatból fogsz rájönni az életed értelmére vagy, hogy hogyan is érd el a céljaid.

Attól te nem leszel elégedett, hogy mást teszel gazdaggá és benyeled, a kitalált tuti recepteket, amivel igazából magát vezeti el a sikerhez és nem téged.

Ha létezne a tuti recept, mindenki boldog, gazdag, népszerű, szexi és sikeres lenne.

Sz. Eszter12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.10 17:18:14, oldal 260 ms