Érző hímek
kép helye

Fotó: N. Attila

A férfiakról lesz szó a következő pár sorban, akik szintén aggódnak, akiket szintén bántalmaznak, akiknek szintén van gyerekük, mert egy gyerek nem csak az anyukáé, akkor sem, ha ezt a legtöbb nő hajlamos elfelejteni, szóval a férfiakról, akiknek szintén vannak érzéseik.
Amikkel hajlamosak vagyunk nem törődni.

Ott vannak ezek a csodás emberi lények mellettünk és mégis mindenhol rólunk van szó, nőkről.
Arról, hogy minket zaklatnak, hogy mi miért vagyunk vagy éppen nem vagyunk "szaranyák", hogy nekünk mekkora legyen a seggünk, az önbizalmunkról, a lelki fejlődésünkről meg az önmegvalósításunkról már ne is beszéljünk, millió cikket írtak ezen témákban.

A pasik meg le vannak szarva.

De basszus, azért néha nekik is jár a babusgatás, ha éppen pocsék napjuk van, nekik is jól jön egy ölelés, meg összebújás, amire mi nők persze nem érünk rá, mert takarítunk.
Ha valamire rájöttem, hogy a férfiakat tökre nem érdekli, hogy hárommal több kosz van a földön, vagy kettővel több bögre a mogogatóban, mint amit a női szem el tud viselni, ha cserébe kapnak egy hatalmas ölelést.
Mert az ölelés őket is feltölti.
Meg az is, ha elmondhatják mi aggasztja, bosszantja, fárasztja őket.

Helyette nekünk nem áll be a szánk és csak panaszkodunk, majd mellesleg odavetjük a kérdést, hogy milyen napja volt életünk párjának. De kifejeteni nem hagyjuk, a legtöbb nőt, talán a válasz se érdekli igazán. Egyszerű rutin, amire rutinből jön a válasz.

Aztán ott a gyerek, aki körül a férfi nem segít, de ha mégis segítene, inkább ne csinálja, mert rosszul fogja, rosszul játszik vele, rosszul tanul vele, rossz vacsorát ad neki, szóval rossz apa.
Talán "szarapának" is érzi magát, mert nem hagyjuk, hogy egyáltalán egy sima, átlagos, normális apa legyen.
Pedig a gyerek nem vágyik többre.

A férfi viszont igen. És jogosan. Jogosan, ugyanis elhanyagoltuk őket és az érzelmeiket is, amiket amúgy is oly' nehezen mutatnak ki.
Beléjük van nevelve, hogy nem sírhatnak és nem kérhetnek segítséget, hogy ők nem mutathatják ki, hogy igenis csak egy kis fejsimogatás kell, meg némi összebújás a kanapén, amikor csend van és végre megnyugodhatnak.
Ők nem mutathatják meg, hogy elveszettnek érzik magukat, hogy gyengék, hogy félnek, hogy valamire szükségük van és most nem a sör, sportcsatorna, szex édes hármasára gondolok.

Basszus mi ez, ha nem elnyomás?
A férfiak elnyomása, a férfi érzelmek elnyomása.

Mert hát ők férfiak.

A férfit ugye nem érdekli a saját kinézete, ha mégis, akkor piperkőc díszbuzi.
A férfi dolgozik, elnyomja a nőket, többet keres, vezető pozícióban ül. Fogja be, nem lehet oka panaszra.
A férfi nem mosogat el, napi 10 óra munka után és a földre szórja a ruháit. Semmirekellő disznó, aki nem becsüli meg az otthon robotoló, gyereket nevelő nőt. Fejezzük le.
A férfi szexelni akar. Felháborító. Hát mit képzel ez a hímsoviniszta disznó?
A férfi megiszik két sört hétvégén, ahelyett, hogy porszívózna. Fel kéne akasztani.
Ha a férfi kinyitja a száját, hogy az asszony bántalmazza, akkor nevetség tárgya. Ha egy nő zaklatja, örüljön neki.

Hány elmebeteg picsáról tudunk mi nők, férfiak párjai, akik üzeneteket, nem igényelt képeket küldözgetnek, akik kéretlenül a másik arcába tolják a mellük vagy a seggük és azt hiszik, hogy ezzel felhívják magukra a figyelmet. Ja és ez persze nem zaklatás.
Ja de!
Ez is zaklatás. Ez is elnyomás. Ez is el van bagatelizálva, mert már minden a nőkről szól.
Ezzel a problémával valahogy nem foglalkozik senki.

De nem csak nők vannak a világon és nem csak a nők érzelmével kell törődni.
Egészséges lelkű, boldog, kiegyensúlyozott férfiakat is akarok látni.
Nem borús, borostás, fáradt arcokat, akik robotként sétálnak be a munkahelyükre, majd haza, ahol meghallgatják az asszonyt, aki nem hallgatja meg őket és egy érzelmi sivárságban tengődnek, mert őket senki nem simogatja meg, velük senki nem törődik, ők nem beszélhetnek.
Mert ők férfiak.
De a férfiak is éreznek.

Sz. EszterA cikk értékelése 5,0 - 1 darab értékelés alapján.12345

Instagram 
©2014felhasználási feltételek, kapcsolat, 2018.12.10 17:23:20, oldal 242 ms